samo prestala pucnjava

Dudaković: Rat još nije završen

Vijesti / Flash | 30. 05. 2017. u 08:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umirovljeni general takozvane Armije BiH Atif Dudaković optužio je Srbe za "agresiju i genocid" nad Bošnjacima i poručio da rat još nije završen.

Dudaković je rekao da "sadašnje generacije kažu da je ovaj rat nezavršen i da je samo prestala pucnjava".

"Koje su to borbe i koja su iskušenja kroz koja prolazimo i kroz koja ćemo prolaziti? Što treba raditi? Ima li opasnosti? Ima ih! I to mnogo", poručio je Dudaković proteklog vikenda na tribini u Konjicu koju su lokalni ratni veterani organizirali u okviru obilježavanja Dana maloljetnih dobrovoljaca tzv. Armije BiH.

Kako prenosi "Euroblic", Dudaković je na tribini, dočekan s ratnim zastavama tzv. Armije BiH i kao heroj, iako je riječ o osobi osumnjičenoj za najteže ratne zločine.

List navodi da su tim povodom ratne zastave nosili golobradi mladići s beretkama i majicama ukrašenim ratnim amblemima, dok je u dvorani, gdje je Dudaković govorio, veliki broj gostiju nosio vojne uniforme.

Atif Dudaković je početkom godine u govoru predstavnicima bošnjačke dijaspore u Luksemburgu pozvao Bošnjake iz zapadne Europe da se pripreme za rat, navodeći da će se osobno angažirati" na umrežavanju onih koji su spremni za otpor velikosrpskoj agresiji".

On je tada rekao da svaki Bošnjak koji ima više od 17 godina mora kupiti uniformu, čizme, vreću za spavanje i ruksak.

U Tužiteljstvu BiH 11 godina traje istraga zbog zločina koje su Dudakovićevi borci počinili nad zarobljenim Srbima, ali i Bošnjacima iz nekadašnje autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close