Njih 18

Migranti ozlijeđeni na granici Hrvatske i BiH

Iz Granične policije BiH poručili su kako je sa događajem upoznato Tužiteljstvo BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 08. 2019. u 11:16 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Profimedia / Migranti

Grupa migranata u noći s utorka na srijedu pronađena je na teritorijiu općine Velika Kladuša u blizini granice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Ale Šiljdedić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

S obzirom da na slučaju nije radila policija Unsko-sanskog kantona, Šiljdedić nije ulazio u detalje, ali je iznio saznanja do kojih su došli.

"Kolege iz Granične policije BiH navodno su pronašli osobe na teritorijiu Velike Kladuše, u blizini granice. Oni su ih dovezli u Dom zdravlja. Navodno imaju određene ozljede. Ne znam ni koliko osoba, ni koje vrste ozljeda. Prema onome što znam od kolega na terenu navodno su migranti, koji su izjavili da su prebačeni iz Hrvatske na teritorij BiH. To je sve što znamo u ovom trenutku, a za sve ostale informacije nadležna je Granična policija", rekao je Šiljdedić.

Nešto ranije iz Doma zdravlja Velika Kladuša potvrđeno je da je sinoć primljeno 18 povrijeđenih osoba, koji su dovezeni u pratnji pripadnika Granične policije BiH.

Pročitajte još

Iz Granične policije BiH poručili su kako je sa događajem upoznato Tužiteljstvo BiH.

''U vezi događaja na granici Bosne i Hercegovine, na području Velike Kladuše, Granična policija poduzima mjere i radnje pod nadležnosti Tužiteljstva BiH, u skladu s čim su informacije u nadležnosti Tužilaštva BiH'', poručeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close