Ministar Boras

Zbog povećanog broja migranata ŽZH postrožava kontrole

Ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras kaže kako povećanje broja migranata zahtjeva i određene korake kao što su strožije kontrole ulaska u tu županiju.
Vijesti / Flash | 05. 08. 2019. u 15:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda na području Županije Zapadnohercegovačke(ŽZH) policija je zatekla 58 migranata, što je znatno povećanje u odnosu na prethodno razdoblje.  Ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras kaže kako povećanje broja migranata zahtjeva i određene korake kao što su strožije kontrole ulaska u tu županiju. 

Po njegovim riječima, broj migranata uzrokovan je "bazenom" koji se stvorio na području Unsko-sanske županije i otvaranjem tzv. južne rute u dolini Neretve.  

 ''Broj migranata u ŽZH je povećan znatno u odnosu na prethodna razdoblja posebice otkako je prelazak u Hrvatsku onemogućen na bihaćkom području i zbog ovog bazena gore je dio njih morao prijeći negdje drugo, a to se dogodilo zbog otvaranja južne rute na području Neretvanske doline. Na to sam upozoravao još prije pola godine'',  kazao je Boras za Fenu, podsjetivši na odluku MUP-a Sarajevske županije u kojoj je rečeno kako se migrantima zabranjuju okupljanja na javnom mjestu na području Sarajevske županije. 

Dodao je i da će ŽZH poduzeti određene korake kada je u pitanju zaštita sigurnosti u Županiji. 

''Danas smo imali razgovore u Upravi policije na tu temu i spremni smo poduzeti određene korake kad je u pitanju sigurnost u ovoj županiji '', rekao je Boras i dodao da će policija povećati sigurnosne provjere jer je, kako kaže, nedopustivo da se ova županija nađe u situaciji u kojoj se nalazi bihaćka regija ili Hercegbosanska županija. 

''Mi moramo zaštititi našu županiju, jedan od tih koraka bit će i stroža kontrola, a moram istaknuti i da je najveći broj migranata primjećen na području Ljubuškog i u idućem razdoblju će naša pažnja biti usmjerena na ovaj grad'', kazao je Boras. 

U akciji "Migrant" koju policija u ŽZH provodi, u petak 2. kolovoza zatekli su 21 stranog državljanina - migranta, 12 ih je bilo iz Iraka, četiri iz Sirije, po dvoje iz Alžira i Palestine te jednog iz Libije. 

Idući dan, u subotu 3. kolovoza, u novoj akciji uočena su 33 strana državljanina. Radilo se o većoj grupi Iračana. U nedjelju, 4. kolovoza, policijski službenici su uočili još četiri strana državljanina, odnosno po dvoje Alžiraraca i Palestinaca, rečeno je u policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close