Intervenirala policija

Zbog punjača za mobitel izboden migrant u Tuzli

Osumnjičeni je priveden i nad njima se vrši kriminalistička obrada.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 08. 2019. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva migranta, najvjerojatnije pakistanskog porijekla, zadobila su ubodne rane nožem u tučnjavi sinoć oko 22:30 na platou ispred Autobusne stanice u Tuzli, potvrđeno je u Tužilaštvu TK-a za Federalnu televiziju.

Kako saznaje Federalna televizija, tučnjavi je prethodila međusobna svađa u kojoj je sudjelovalo nekoliko osoba, zbog punjača za mobilni telefon. Jedan migrant je zadobio lakše tjelesne ozljede nožem, dok je drugi teško ozlijeđen i zbrinut u UKC-u Tuzla.

Osumnjičeni je priveden i nad njima se vrši kriminalistička obrada.

"Imamo otežanu komunikaciju sa svjedocima i s osumnjičenim budući da su, po svemu sudeći, pakistanski državljani. Tečno je da je došlo do sukoba među migrantima i da je upotrijebljen nož. Jedna osoba je puštena s liječenja i ima jednu blažu ubodnu ranu u predjelu stomaka, a druga je operirana. Detalje o ozljedama druge osobe nemamo jer UKC Tuzla odbija da nam da podatke do ponedjeljka, dok ne protokoliraju naš zahtjev. Toliko o suradnji među bosanskohercegovačkim institucijama. Ne znamo kakva je priroda ozljeda kod drugog oštećenog i zbog toga u ovom trenutku nismo u mogućnosti da se izjasnimo o kvalifikaciji ovog kaznenog djela", izjavio je za Federalnu televiziju Dalibor Bingas, tužitelj Tužilaštva TK-a.

Nadležni organi se u obradi ovakvih slučajeva susreću s velikim problemima, među kojima je i identifikacija osumnjičenih. Ono što otežava istragu je i jezička barijera - na području TK-a nema niti jednog sudskog tumača jezika koji govore ove osobe.

Podsjetimo, jedan migrant iz Alžira smrtno je stradao u noći s ponedjeljka na utorak u Tuzli, nakon što je zadobio ubodne rane nožem. Za ovo ubojstvo sumnjiče se dvojica migranata, također alžirskog porijekla.

Kopirati
Drag cursor here to close