Misterij

Policija pronašla drogu koju je policija trebala spaliti

Tužitelj je naložio da se odmah uradi vještačenje i očevid i da se izvaga pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 08. 2018. u 07:30 Bljesak.info
Pronađena droga

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo dan nakon što su iz Ministarstva sigurnosti BiH priopćili da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam milijuna maraka, policija Srpske je, saznaje ATV, u krugu Termoelektrane našla identičnu drogu, koja iz nekog razloga, nije uništena.

Tri najlonske vreće  su, kako piše ATV,  pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli heroin, skank i kokain.  Nije jasno kako  je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto  nije uništena. To bi sada  trebalo da istraži okružno tužiteljstvo u Trebinju, koje je, tvrde izvori, već pokrenulo istragu.

Tužitelj je naložio da se odmah uradi vještačenje i očevid i da se izvaga pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena.

Misteriozno je, i bez prisutnosti medija proteklo i uništavanje onih 700 kilograma droge, jer Ministarstvo sigurnosti i SIPA, novinarima nisu poslali poziv da zabilježe uništavanje.

Tek je naknadno poslano priopćenje u kojem se navodi da je cilj spaljivanja narkotika, a najviše marihuane, amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga, bio da se suzbije i spriječi zloupotreba opojnih droga u BiH.

 Za osiguranje i prijevoz droge je, kako se navodi, bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH. U pogonima Termoelektrane Gacko, droga je spaljena 26. srpnja. Sporne vreće, policija Srpske je, kako piše ATV  pronašla 27. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close