Prepucavanja oko kriminala

Lukač odbacio Mektićeve tvrdnje da vrh MUP-a RS dila drogu

Lukač je pozvao Mektića da svoje “čvrste argumente” dostavi direktoru SIPA-e Perici Staniću.
Vijesti / Politika | 21. 07. 2018. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač odbacio je danas kao apsolutnu laž tvrdnju ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da “vrh MUPRS-a dila drogu”.

Ocijenivši da su Mektićevi navodi čiste izmišljotine, Lukač je pozvao Tužiteljstvo RS-a da pozove i uzme izjavu od Mektića, za koga navodi da je ovim tvrdnjama počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje i da za to mora odgovarati.

"Cirkusnom predstavom" nazvao je Mektićev sinoćni istup na BN televiziji u kojem je ustvrdio da vrh MUP RS-a “dila drogu” i da “on ima za to čvrste argumente, ali samo mu treba da Savez za promjene dobije podršku u listopadu na izborima da bi  se on mogao obračunati s kriminalom u RS-u”.

''Ako čovjek na poziciji ministra sigurnosti BiH sa čvrstim argumentima o 'dilanju droge', kao što on kaže, nema mogućnosti da pokrene postupak o kriminalu, onda je potpuno nesposoban ili je samo lažov bez ikakvog argumenta koji i dalje pokušava da blati institucije RS, kao i ranije'', naveo je entitetski ministar unutarnjih poslova.

Pozvao je Mektića da svoje “čvrste argumente” dostavi direktoru SIPA-e Perici Staniću, koja je upravna organizacija u njegovom ministarstvu te da ispitaju sve u vezi njegovih navoda, jer za to ne moraju čekati listopad.

Dodajući da je ovo “jednan od Mektićevih nebrojenih pokušaja da uruši kredibilitet institucija i same RS”, Lukač je u pisanom odgovoru naveo "da su se pokazale neutemeljene i ranije priče o paravojnim i parapolicijskim jedinicama, kojima je nanesena ogromna štetu RS-u na unutarnjem i međunarodnom planu".

Kopirati
Drag cursor here to close