Pecara

Zrinjski remizirao s Ludogoretsom i časno se oprostio od Europe

Zrinjski je na Pecari odigrao 1:1 s Ludogoretsom te se časno oprostio od Europske lige.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2018. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog remizirali su 1:1 s Ludogoretsom u uzvratnom susretu 3. pretkola Europske lige igranom pred 3.500 gledatelja na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. Bugarska momčad je tako s ukupnih 2:1 prošla u play-off Europske lige dok su se ''Plemići'' časno oprostili od natjecanja.

Na otvaranju susreta Zrinjski je krenuo dosta agresivno te je zaprijetio već u prvoj minuti. Nakon toga igra se smirila, a prvu izglednu priliku imao je Ludogorets u 16. minuti kada je pogriješio Barišić, a neprecizan je bio Claudiu Keseru.

Foto: Bljesak.info / U napadu Wanderson Cristaldo Farias, pokušava ga zaustaviti Advan Kadušić
Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - PFC Ludogorets (Ultrasi)

U 24. minuti Bugari su poveli. Keseru je pucao, lopta se odbila od braniča Zrinjskog te prevarila vratara Antonia Soldu.

U 30. minuti pokušao je Barišić snažnim udarcem s 30 metara, no lopta je otišla preko vratnice.

U 43. minuti stopostotna prilika za Ludogorets, lopta je došla s desne strane do Marcelinha čiji udarac s pet metara sjajno brani Soldo.

Foto: Bljesak.info / Frane Čirjak (desno) u sredini Gustavo Campanharo
Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - PFC Ludogorets

U nastavku susreta prvo uzbuđenje dogodilo se u 69. minuti, a opet su u prilici za udvostručenje vodstva bili Bugari. Prvo je Stojkić blokirao Wandersonov udarac, lopta se ponovno odbila do istog igrača koji je ponovno pucao, no loptu je s crte ''skinuo'' Jakovljević.

Foto: Bljesak.info / Slobodan Jakovljević između Natanaela i Fariasa
Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - PFC Ludogorets

U završnici susreta podigao se tempo igre, a Zrinjski je tražio izjednačujući pogodak. U 80. minuti Bilbija se našao u stopostotnoj prilici, no njegov udarac iz neposredne blizine brani vratar. Odmah nakon kornera lopta je proletjela sve igrače, a na drugoj vratnici loptu nije uspio zahvatiti Jović.

Foto: Bljesak.info / Pero Stojkić pokušava zastaviti Jodya Lukokia
Foto: Bljesak.info / Bilo je par stresnih trenutaka za članovi Uprave HŠK Zrinjskog
Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski - PFC Ludogorets

''Plemići'' su 92. minuti ipak uspjeli doći do izjednačenja, a pogodak je postigao Nemanja Bilbija. Vremena za preokret nije bilo te je konačni rezultat glasio 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close