Utakmica protiv Lodogoretsa

Slišković: Vidjet ćemo tko zaslužuje biti u Zrinjskom, a tko ne

Trener Slišković ipak tvrdi kako je prekratko razdoblje za pripremu momčadi za uzvratnu utakmicu, ali očekuje pozitivan ishod za mostarsku momčad.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2018. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ludogorets izaziva veliku pažnju, radi se o ekipi koja zadnjih godina predstavlja nešto u Europi, a ne samo na Balkanu'', rekao je trener mostarskog Zrinjskog Blaž Slišković na konferenciji za medije u srijedu uoči uzvratne utakmice trećeg pretkola Europske lige protiv bugarskog Ludogoretsa.

Inače, Slišković se na trenersku poziciju ponovno vratio u ponedjeljak nakon smjene šefa stručnog stožera Ante Miše. Odmah po povratku obavio je razgovor sa igračima te trening.

''Jučer sam preuzeo ekipu, odradio trening, a prije toga sastanak. Upoznao sam se sa novim igračima. Njih pet-šest novih, iznio im razmišljanja koja se nisu promijenila u odnosu na drugi mjesec kada sam otišao iz Zrinjskog. Htio sam čuti njihova razmišljanja o situaciji u Zrinjskom, o eventualnim problemima i ako ih ima da ih što prije odstranimo. Jedan dosta otvoren razgovor. Kroz iduće razdoblje kroz individualne razgovore s igračima vratit ćemo atmosferu koja nije na razini pobjedničke ekipe iz prošle sezone.

Trener Slišković ipak tvrdi kako je prekratko razdoblje za pripremu momčadi za uzvratnu utakmicu, ali očekuje pozitivan ishod za mostarsku momčad.

''Nije izgledalo loše ali prekratko je to razdoblje za jednog protivnika kao što je Ludogorets. Danas popodne imamo trening pred utakmicu pa idemo u karantenu. Vjerujem da ćemo s jednom pozitivnijom atmosferom izaći na susret i pokušati odigrati voljno i željno ovu utakmicu, jer samo na taj način možemo očekivati pozitivan rezultat.

Foto: Bljesak.info / Blaž Slišković na konferenciji za novinare

Priznaje kako u timu ipak ima objektivnih problema, te će sudjelovati 18 igrača koji su zdravi i spremni na napore koje iziskuje ova utakmica, ali pretpostavlja kako će doći do promjena u momčadi.

''Može doći do nekih promjena u sastavu pred sutra, ali s obzirom da se i u ovom razdoblju događale promjene, da je bivši trener s obzirom na ozljede i umor stalno mijenjao igrače, sutra bi se u sastavu mogla naći neka iznenađujuća imena'', rekao je Slišković.

Na pitanje novinara je li mu žao što tim nije vodio za vrijeme čitavih priprema, Slišković je rekao da mu nema što biti žao jer je odluka o odlasku bila njegova te sasvim ispravna.

''Ne može mene zapasti dobar trenutak. Predodređeno mi je preuzeti tim onda kad nije dobar tren. Bilo je veoma teško preuzeti tim u ovakvim problemima. Veliki broj igrača je ozlijeđen. Veliki broj utakmica, putovanja. Gostovanja u nizu, letovi za Maltu, Bugarsku… sve je to ostavilo traga. Nažalost nije sve ispalo onako kako je zamišljeno u klubu. U ovom trenu sam prihvatio ponudu nakon dugo razmišljanja.

Osjetio sam da je moja obveza vratiti se bez obzira na to što ima i drugih sjajnih trenera, ja poznajem ove momke, dušu i karakter i mislim da znam što im je potrebno. Upravo zato sam prihvatio jer mislim da sam u stanju vratiti tim u ono stanje na otprije nekoliko godina kada sam došao i otkad smo uzeli dva naslova'', kazao je trener Zrinjskog.

Trener je rekao kako će nastojati podignuti kvalitetu igre Zrinjskog, a ako to ne uspije povući će se ponovno sa pozicije stručnog stožera.

''Pokušat ću do prvenstvene pauze da podignem kvalitetu naše igre, da pokušamo napraviti još kvalitetnije rezultate, a ako to ne uspijemo, ja ću se povući. Došao sam do tog trena da probam pomoći. Vjerujem da unatoč problemima to mogu napraviti. Bez obzira na ishod ovih mjesec i pol možete očekivati da se opet povučem dok klub ne nađe pravo rješenje za mjesto za novog šefa struke'', rekao je na konferenciji za medije Slišković.

On otkriva kako u ovom razdoblju stavlja 'svoj obraz na pladanj'.

''Svjestan sam da ovo može biti mač sa dvije oštrice ako ne krene onako kako očekujem. I ako napravim nešto negativno za svoju karijeru. Ali to govori o tome koliko sam hrabar i govori koliko volim ovaj klub i momke. Stavljam na pladanj i svoj obraz. Sa Šulentom sam dogovorio suradnju do kraja ali ako ne bude valjalo, spreman sam da odem u tom vremenskom roku'', tvrdi.

U klubu trenutno, tvrdi, vlada rezultatska kriza, ali su na to uticale bezvoljnosti igrača, mišljenja je Slišković.

''Mišljenja sam da će ovo razdoblje do pauze mnogo reći. Ako se izvučemo iz ove rezultatske krize, sve je moguće. Igra nije bila loša, ali nije nas htjelo. U ekipu su se uvukli problemi koje treba kroz razgovore riješiti i vratiti onaj karakter koji nas je krasio prošle sezone. Mnogo igrača nije našlo angažmane. Jakovljević, Filipović, Bilbija koji su bili najbolji u ligi. To malo unese bezvoljnost u momke i treba ih vratiti u stanje otprije. Treba dosta toga promijeniti, malo čvrste ruke, a nekim igračima reći gdje im je mjesto, dokle mogu dobaciti, a dokle ne mogu'', rekao je.

Slišković je rekao kako je njegovom prethodniku Miši 'došla na naplatu' bezvoljnost igrača, ali će se u ovom razdoblju i utvrditi tko je dobrodošao u Zrinjskom.

''Ne bih htio da me se pogrešno shvati, Ante Miše koji je moj veliki prijatelj nije uspio to, iako je radio kvalitetno. Na kraju je on platio bezvoljnost nekih igrača. To sam odmah igračima rekao u prvoj rečenici, da ih treba biti sram. Sve ovo što govorim nije usmjereno protiv njega nego su se stvari jednostavno tako posložile. Neke stvari rezimiramo. Vidjet ćemo tko dalje zaslužuje biti u Zrinjskom, a tko ne zaslužuje, vrata su mu otvorena, bio to Bilbija, bio Pero Stojkić ili mali Stanić. Ovdje nema nikakve razlike između igrača, ali treba se znati tko što može, a tko šta ne može'', kazao je Slišković.

''Sutrašnja utakmica će pokazati tko je karakterno spreman da sa Zrinjskim pravi dobre rezultate, a tko ne'', rekao je ali novinarima nije želio otkriti postavu za sutrašnju utakmicu.

''U ovom trenu zadržavam za sebe način na koji ćemo pokušati da igramo sutra. 1:0 je jako težak rezultat ali ostavlja određenu nadu da možemo napraviti veliko iznenađenje iako je Ludogorets ekipa s jako kvalitetnim pojedincima i kao kolektiv izgledaju premoćno. Uostalom njihovi rezultati dovoljno govore o tom. Ali dok god ima izgleda, mi ćemo to pokušati nadoknaditi. Bez volje i htijenja neće biti ništa. Primjer za to je kako je Čelik ginuo protiv Željezničara. To je primjer kako se bori za svoj klub. Kad se onako igra nitko te ne može kritizirati niti prigovoriti bilo što. Postoji načina na koji se može oduprijeti Ludogoretsu, vidjet ćemo hoćemo li ga mi pronaći'', rekao je na konferenciji za medije Blaž Slišković.

Utakmica Zrinjski – Ludogorets igra se u četvrtak od 20 sati, na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, jer stadion pod Bijelim Brijegom ne ispunjava Uefine norme za ovu fazu natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close