Sijevali kartoni

Suci se "rasipali" kartonima i penalima u proteklom kolu

Proteklo premijerligaško kolo bilo je rekordno po broju žutih i crvenih kartona, ali i dosuđenih jedanaesteraca.
Sport / Nogomet | 26. 04. 2021. u 12:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer liga BiH doživljava kulminaciju što se tiče borbe za naslov, Europu ili ostanak u ligi, ali istovremeno i "vika" na suce postaje sve glasnija.
 
Priopćenja klubova ili teške riječi klupskih čelnika učestali su, a suci imaju sve više posla. Ovo kolo bilo je kulminacija svega, jer je u šest utakmica dosuđeno 33 žuta kartona uz dva crvena kartona, a vidjeli smo i tri penala!
 
 
Najviše kartona podijelio je Frano Jelić iz Širokog, a nakon njegovog suđenja je Sarajevo, čiji su igrači dobili sedam žutih kartona, odaslalo priopćenje u kojem traži sastanak predstavnika premijerligaša.
 
Puno toga je bilo i u utakmici Veleža i Krupe, pa je Njegomirović podijelio osam žutih i jedan crveni karton Veležu, te dosudio penal za Krupu. I nakon te utakmice bilo je teških riječi.
 
Najmirnija utakmica bila je između Željezničara i Olimpika gdje su pala "samo" četiri žuta kartona, a sudio ju je nominalno najbolji BiH sudac, Irfan Peljto, što isto tako nešto govori.
 
S druge strane, Jelić je apsolutni rekorder kada su kartoni u pitanju. Dosad ih je podijelio čak 77 u 14 utakmica, uz dva isključujuća, što znači da kada sudi Jelić na utakmice padne barem šest kartona.
 
Zanimljivo i da je najviše penala u svoju korist imao Velež, osam i svih osam je iskoristio. Na listi slijede Olimpik (7) te Borac i Tuzla City sa po šest. 
 
Kopirati
Drag cursor here to close