1:0 na Pecari

Široki Brijeg u generalci pred hercegovački derbi slavio protiv Veleža

U posljednjoj pripremnoj utakmici Širokobriježani su pobijedili mostarski Velež 1:0.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2019. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su mostarski Velež 1:0 u generalci pred početak proljetnog dijela Premijer lige BiH igranoj u subotu na stadionu Pecara.

Trener domaćih Goce Sedloski na teren je od prve minute poslao kombinirani sastav: Bilobrk, Ćorić, Barišić, Hrkać, Marković, Enin, Begonja, Matić, Bagarić, Popović i Jurić dok je u nastavku priliku dao i ostalim igračima.

U prvom dijelu susreta nisu zabilježene ozbiljnije prilike, tek su ''Plavo-bijeli'' u par navrata pucali preko vratiju. Na poluvremenu su Širokobriježani izvršili pet promjena što je rezultiralo podizanjem ritma i konkretnijim prilikama.

Video: Sažetak utakmice NK Široki Brijeg - FK Velež

Široki je u vodstvo došao u 51. minuti kada je Borna Petrović pogodio nakon sjajne akcije. Najveći dio posla odradio je Mario Babić i odigrao za Dinu Ćorića koji je odlično pronašao Petrovića na petercu, a ovaj je lagano matirao vratara.

''Rođeni'' su najbliže izjednačenju bili u 61. minuti kada su pogodili vratnicu. Dvije minute kasnije Babić je uputio prizemni udarac nakon sjajnog solo prodora, a lopta je pogodila vratnicu te se ''prošetala'' gol-linijom, no u mreži nije završila.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Široki Brijeg će u 20. kolu Premijer lige BiH igrati hercegovački derbi protiv Zrinjskog. Susret je na rasporedu u nedjelju, 24. veljače, u 17:00 sati na Pecari.

Kopirati
Drag cursor here to close