Intervju s trenerom Širokog Brijega

Sablić za Bljesak o kadru i očekivanjima: Očekuje ih šest žestokih tjedana

Mladi strateg iz Sinja u razgovoru za Bljesak.info otkrio je što očekuje od nastavka sezone, prokomentirao je novopridošle igrače te se dotaknuo i jesenskog dijela sezone.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2018. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Širokog Brijega Goran Sablić održao je na Pecari prozivku, a odazvala su mu se 24 nogometaša s kojima je u Trening kampu ''Musa-Karačić'' odradio prvi trening u 2018. godini.

Mladi strateg iz Sinja u razgovoru za Bljesak.info otkrio je što očekuje od nastavka sezone, prokomentirao je novopridošle igrače te se dotaknuo i jesenskog dijela sezone.

Minimalno još tri nova igrača

''Prvo i glavno je to da su se momci dobro odmorili te da su svježi i željni daljnjega rada. Napravit ćemo sve kroz ove pripreme da se što bolje spremimo i što kvalitetnije dočekamo otvaranje drugog dijela prvenstva. Neke promjene u momčadi već su se dogodile, došla su tri igrača Bandić, Peko i Perković, a očekujemo minimalno još tri, da što bolje i kvalitetnije osnažimo kadar ponajviše zbog tonusa momčadi što je bilo evidentno pri kraju prvog dijela sezone, i naravno, brojčano i kvalitetom, što se osjetilo na kraju jesenskog dijela.

Foto: Domagoj Ledić | Bljesak.info / Prozivka i prvi trening u 2018. godini (Goran Sablić i Mirko Hrgović)

S nama više nisu Edi Baša i Luka Grubišić, sporazumno smo raskinuli ugovore. Baša se nije najbolje snašao i uklopio i s te strane smo izašli u susret jer ne treba nam nezadovoljan igrač. Imali smo velika očekivanja od njega, nažalost nije se poklopio, iako ja i dalje mislim da on nije pokazao ono što objektivno može. Što se tiče Grubišića, mlad je igrač, udovoljili smo mu želju da ide igrati gdje će imati punu minutažu, tako da smo s ta dva igrača otvorili dvije pozicije za eventualno igrače koji nisu odavde'', kazao je na početku razgovora trener Sablić.

Zbog ranijeg odlaska Ivana Krstanovića i teške ozljede Dejana Čabraje, koji je izgubljen za ovu sezonu, Širokom je primarno pronaći kvalitetnog napadača.

''Tražimo još dvije pozicije, među kojima je i napadač, u svakom slučaju pojačanja. Sigurno da smo odlaskom Krstanovića i ozljedom Čabraje oslabljeni u napadu. U potrazi smo..., nije nam lako dovesti i naći igrača koji će pojačati Široki Brijeg, ali trudimo se cijelo vrijeme, sportski direktor radi maksimalno i ja to željno očekivam'', priča Sablić.

Očekivanja od novopridošlog trojca

Momčadi su se pridružili vratar Krešimir Bandić, veznjak Ivan Peko te stoper Marko Perković koji bi trebali zaoštriti konkurenciju na tim pozicijama.

Sablić nam je u razgovoru detaljno analizirao spomenuti trojac te je otkrio što očekuje od njih.

Foto: Domagoj Ledić | Bljesak.info / Goran Sablić

''Znate da smo cijelu prvu polusezonu bili s dva vratara, Bandić je mlad i potentan vratar koji je bio u Zrinjskom i otvorila nam se prilika da dođe u nas i mi smo to iskoristii. U ovom trenutku imamo iskusnog Luku Bilobrka i dva mlada jako potentna vratara tako da smo s te strane zadovoljni. Što se tiče stoperskih pozicija, prije svega zbog tonusa i konkurencije, bilo nam je neophodno naći jednoga kvalitetnoga stopera, tim bolje ako nije stranac što nam je i uspjelo. Nadam se da će Marko to i opravdati iako nije igrao pola godine. Međutim, znate sami situaciju, naći igrača koji je u formi da ga uspijemo dovesti je teško ostvarivo tako da prije svega tu gledamo kvalitetu'', priča trener ''Plavo-bijelih'' Sablić za Bljesak.info te dodaje:

''Radili smo to i prije, ima nekih primjera poput Matića, Begonje pa i Čabraje, prvo i isključivo gledamo kvalitetu, a hoće li im trebati više vremena, vjerojatno hoće, no imat ćemo strpljenja i nadam se da će pojačati konkurenciju i zaoštriti borbu za početnu postavu''.

Za kraj analize dotaknuo se povratnika na Pecaru Ivana Peke.

''Osim što je igrač odavde, mislim da je u svojim najboljim godinama i da je ovo jedna lijepa prilika za njega i ako bude usredotočen na sam nogomet da mu mi možemo dati puno. Ne sumnjam u njegove kvalitete te smatram da ćemo mi imati dobitak s njime'', objašnjava Sablić.

Foto: Domagoj Ledić | Bljesak.info / Goran Sablić

Nedostatke ispraviti kroz šest tjedana žestokih priprema

Dotaknuo se i jesenskog dijela sezone kojeg je ocijenio uspješnim te je naveo klubove od kojih očekuje da će se na kraju boriti za titulu prvaka BiH.

''Kraj prvog dijela sezone je bio pomalo razočaravajući, ali uvijek nastojimo gledati to globalno tako da je polusezona definitivno uspješna. Napravili smo puno toga, s obzirom da je to bila novosastavljena momčad, vidili su se neki plusevi, ali i neki nedostaci na kojima trenutno radimo. Nadam se da ćemo se kroz dobar rad, koji će stvarno biti žestok ovih šest tjedana, što bolje pripremiti i biti još kvalitetniji te da ćemo se uplesti u samu borbu do kraja'', kazao nam je Sablić.

Primarni cilj momčadi s Pecare je, kao i svih dosadašnjih sezona, izlazak u Europu, koji će ovoga puta tražiti samo preko Premijer lige BiH s obzirom da su ispali iz Kupa BiH u četvrtfinalu od Željezničara. Širokobriježanima neće biti nimalo lako jer opasnost vreba od aktualnog prvaka te sarajevskog dvojca.

Foto: Domagoj Ledić | Bljesak.info / Prozivka i prvi trening u 2018. godini

''Gledajući bodovno stanje, glavni favoriti su Željezničar i Zrinjski, ali znamo da je Sarajevo strašno kvalitetna ekipa, tako da mislim da će ove četiri ekipe voditi interesantnu borbu do samoga kraja'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info trener Širokog Brijega Goran Sablić.

Momčad će dvadesetak dana trenirati u Širokom Brijegu, a od 28. siječnja sudjelovat će na osmom izdanju Istria Winter kupa u Novigradu i Rovinju. Prije polaska u Istru ''Plavo-bijeli'' će 27. siječnja imati provjeru protiv Croatije (Zmijavci) u Trening kampu ''Musa-Karačić''.

Prvenstvo se nastavlja 18. veljače utakmicama 19. kola, a Široki Brijeg je na otvaranju proljetnog dijela domaćin Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close