La Liga

Primera: Modrić asistent u uvjerljivoj pobjedi Reala

Zidaneov sastav preskočio je Real Sociedad na čelu tablice Primere, a kada bude završena predstojeća stanka za UEFA kvalifikacije, dva "imenjaka" sastat će se u Madridu u jednom od derbija jeseni.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2019. u 21:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mjestu na kojem je 24. studenog prošle godine pod vodstvom Santiaga Solaria doživio poraz rezultatom 3:0, Real Madrid ovog 9. studenog stekao je identičnu prednost pod vodstvom Zinedina Zidana za samo 29 minute igre. Na kraju je bilo ukupno 4:0 za Kraljevski klub.

Realu su pravedno dosuđena dva jedanaesterca, a koje su u dva i tri gola prednosti pretvorili kapetan Sergio Ramos i vođa napada Karim Benzema.

"Benc" je u 17. minutu otvorio golijadu po provali oblaka na "Ipurui", a srpski reprezentativac Marko Dmitrović bio je uglavnom nemoćan spriječiti uvjerljivu pobjedu novog lidera na tabeli Primere.

Benzema je postigao osmi i deveti pogodak u La Ligi ove sezone, čime je sustigao, pa prestigao Ferenca Puskása na vječnoj klupskoj listi strijelaca u prvenstvenim mečevima.

Najbolji strijelac Real Madrida ove sezone, koji je na "Bernabeuu" došao prije točno deset godina, sada kraj svog imena ima točno 157 golova u Primeri, tako da je ispred njega samo još pet slavnih imena iz "kraljevskog kluba", pri čemu se Cristiano Ronaldo (311) čini nedostižnim.

I Ramos je nastavio svoju golijadu s bijele točke i postigao četvrti pogodak ove sezone, a 88. za "kraljevski klub" kojem je poraz od Mallorke od 1:0 jedini u posljednjih 11 susreta u prvenstvu i Ligi prvaka.

Da pobjeda bude još uvjerljivija pobrinuo se mladi Valverde, lijepim udarcem s ivice kaznenog prostora u 61. minuti, na asistenciju Luke Modrića.

Zidaneov sastav preskočio je Real Sociedad na čelu tablice Primere, a kada bude završena predstojeća stanka za UEFA kvalifikacije, dva "imenjaka" sastat će se u Madridu u jednom od derbija jeseni.

Tri dana kasnije, 26. studenoga, Real Madrid dočekat će PSG na stadionu "Santiago Bernabeu".

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close