Oprez zbog ozljede

Real Madrid ne želi da Modrić igra protiv Gruzije

Zbog ozljeda, Modrić je ove sezone od 14 mogućih utakmica za Real Madrid nastupio u njih sedam, od čega je samo dva put odigrao svih 90 minuta.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2019. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se dva puta zaredom vratio ozlijeđen s reprezentativnih okupljanja, u Real Madridu se nadaju kako Luka Modrić, nakon kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom 16. studenoga u Rijeci, neće tri dana poslije zaigrati u prijateljskom dvoboju protiv Gruzije u Puli.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije pauzirao je 16 dana u rujnu, a zatim i 17 dana u listopadu. Nakon posljednje ozljede bedrenog mišića desne noge, 34-godišnjem veznom igraču trebalo je više vremena od predviđenog da se priključi suigračima pa je tek u subotu odigrao svih 90 minuta protiv Betisa.

Real Madrid je na Santiago Bernabeu odigrao samo 0-0 protiv momčadi koja se bori za ostanak, čime nije uspio povezati tri pobjede zaredom ove sezone. Modrić u toj utakmici nije imao zapažen učinak, ocijenili su mediji u Madridu, javlja Hina.

Klub bi volio da ne igra nadolazeću kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom u Rijeci, a niti prijateljsku u Puli s Gruzijom. Ipak, s obzirom na važnost susreta sa Slovačkom, u kojem bi Hrvatska trebala potvrditi odlazak na Europsko prvenstvo, u klubu vjeruju da će Modrić igrati. No, u "Kraljevskom klubu" očekuju da tri dana nakon toga njihov igrač propusti susret s Gruzijom te se vrati u Madrid kako ne bi riskirao novu ozljedu.

Real Madrid se i prošli mjesec bio nadao kako će Modrić propustiti utakmice s Mađarskom i Walesom, jer se tek bio oporavio od ozljede i počeo hvatati ritam, no "desetka" nije htjela propustiti te dvije važne utakmice Hrvatske. Modrić je ove sezone odigrao po 90 minuta protiv Slovačke, Azerbajdžana i Walesa, kada je izašao u posljednjoj minuti ozlijeđen, te 67 minuta protiv Mađarske.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane ove se sezone suočava s brojnim ozljedama igrača. Trenutno su mu ozlijeđeni James Rodriguez i Gareth Bale, koji je pozvan u reprezentaciju Walesa unatoč aktualnoj ozljedi.

Zidane bi htio da mu igrači ostanu u sportskom centru Real Madrida, no u ponedjeljak je na konferenciji za medije rekao:

"Mi se ne možemo miješati u te stvari."

Klub stoga očekuje da igrači dobrovoljno odustanu od igranja nekih reprezentativnih utakmica, ili da ih ne igraju kompletne, misleći na svog poslodavca.

Zbog ozljeda, Modrić je ove sezone od 14 mogućih utakmica za Real Madrid nastupio u njih sedam, od čega je samo dva put odigrao svih 90 minuta. Odigrao je ukupno 364 minute pa u Real Madridu žele veći doprinos dobitnika "Zlatne lopte" u prošloj godini.

Real Madrid u španjolskom prvenstvu dijeli prvo mjesto s Barcelonom i Real Sociedadom budući da sva tri kluba imaju po 22 boda. Samo tri boda manje ima sedmoplasirani Getafe, što pokazuje kako je prvenstvo ove godine izjednačenije nego prijašnjih sezona, javlja Hina.

Klub koji je 13 puta osvajao europski naslov ove sezone je loše ušao u Ligu prvaka te u tri utakmice osvojio četiri boda. Vodeća momčad skupine A je PSG s maksimalnih devet bodova, a iza Reala su Clube Brugge sa dav i Galatasaray sa samo jednim bodom.

Modrić u utorak nije bio dostupan za komentar. U srijedu bi na Santiago Bernabuu trebao igrati protiv Galatasaraya u Ligi prvaka, a onda i u subotu kod Eibara, prije nego što se priključi reprezentaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close