Redovna izvještajna Skupština

NK Široki Brijeg dobio novo vodstvo: Stižu novi sponzori, a cilj je okupiti ih što više

Cilj novog vodstva kluba je okupiti više sponzora, a ne bazirati se na jednog glavnog.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2019. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugoočekivana i najavljivana redovna izvještajna Skupština Nogometnog kluba Široki Brijeg održana je nakon skoro tri godine u ponedjeljak navečer u hotelu Park u Širokom Brijegu.

Sve odluke su donešene jednoglasno, a nazočio je 31 član Skupštine od 41 koliko broji ovo tijelo.

Foto: Bljesak.info / Redovna izvještajna Skupština NK Široki Brijeg

Izvještajna Skupština NK Široki Brijeg bila je zatvorena za javnost, a nakon završetka održana je konferencija za novinare na kojoj je istaknuto da je razriješen Upravni odbor imenovan 2017. godine te da je imenovan novi Nadzorni odbor.

Izabran novi UO i NO

U novom sazivu Upravnog odbora su: Miro Kraljević, Marinko Gilja, Josip Kožul, Ivan Ševo, Goran Kraljević, Marko Ćavar, Franjo Herceg, Mario Lončar te predstavnici tvrtki Croatia osiguranje i Euroherc koji će naknadno dostaviti imena njihovih predstavnika u Upravnom odboru.

Nadzorni odbor čine: Predrag Čović, Slaven Zelenika i Vilson Crnjac.

Foto: Bljesak.info / Redovna izvještajna Skupština NK Široki Brijeg (Marinko Gilja i Dalibor Šilić)

Stižu renomirani sponzori

''Nije isključeno da u narednim danima Upravni odbor bude proširen s još nekoliko imena renomiranih tvrtki tako da se nadam da za NK Široki Brijeg dolaze bolji dani. Ne mogu se oteti dojmu da uz sve probleme koji prate, ne samo nogomet već sport u cijelosti, NK Široki Brijeg posluje pozitivno te je definitivno jedan od najorganiziranijih i najstabilnijh klubova u okruženju, a tomu svjedoče i rezultati.

Treba imati na umu da NK Široki Brijeg, kao jedan od rijetkih, ulaže u infrastrukturu. Sjetimo se ulaganja u naš stadion Pecara, od semafora, razglasa i travnjaka, a ovih dana u našem kampu počet će radovi na izgradnji suvremenog terena s umjetnom travom'', istaknuo je u svom obraćanju predsjednik Skupštine NK Široki Brijeg Dario Knezović.

Foto: Bljesak.info / Dario Knezović

Široki Brijeg nakon 16 odigranih kola zauzima tek sedmo mjesto na ljestvici Premijer lige BiH, a najizglednije je da će izlazak u Europu, koji bi bio prijeko potrebna financijska injekcija klubu, tražiti preko Kupa BiH.

''Svi smo očekivali nešto bolji bodovni saldo, no sezona je duga te se nadam da će Široki Brijeg uhvatiti priključak za momčadima i da ćemo, ili kroz kup ili kroz prvenstvo, i ove godine izboriti plasman u jedno od natjecanja kada je u pitanu međunarodna nogometna pozornica'', dodao je Knezović.

Može se bez glavnog sponzora

Još uvijek predsjednik Upravnog odbora (kluba) u ostavci Miro Kraljević, koji bi ponovno trebao biti izabran na tu funkciju na sjednici Upravnog odbora, na početku svog obraćanja kazao je da su izvještajnu Skupštinu održali zbog zakonskih potreba i kako bi upoznali javnost o stanju u klubu.

Kako je istaknuo u svom govoru, cilj novog vodstva kluba je okupiti više sponzora, a ne bazirati se na jednog glavnog.

Foto: Bljesak.info / Miro Kraljević

''Cilj nam je dobiti na širini potpore klubu. Klub podupiru institucije koliko mogu, naši gospodarstvenici su nosili sponzorski teret i još uvijek ga nose, tu ima još prostora da se dobije ta širina i klub bi mogao postizati bolje rezultate i lakše funkcionirati. Nije lako biti u upravi kluba jer se stvaraju neke psihoze i nervoze, što se reflektira i na same igrače'', izjavio je Kraljević.

Čist račun, duga ljubav!

''Široki Brijeg nije ostao dužan nikome, od igrača do Uprave. No, ta igra je takva gdje se negativne konotacije oko kluba znaju izravno reflektirati na izvedbe igrača. Imamo nekih najava da će se uključiti još određeni broj sponzora u Upravu, a ja sam tu na raspolaganju te se nemam pravo izmaknuti i nemam pravo pustiti da ovaj klub doživi nagli krah. Ipak je on ponos Širokoga Brijega'', zaključio je Miro Kraljević.

Foto: Bljesak.info / Dario Knezović i Miro Kraljević

Na novinarsko pitanje 'Znači li ovo sve gore navedeno da klub ipak neće tražiti glavnog sponzora već će se bazirati na više gospodarstvenika s manjim ulaganjima?' Kraljević je odgovorio: ''Sve ovisi o dogovoru s gospodarstvenicima. U svakom slučaju to bi bilo dobro. Imamo nekih pokušaja da pronađemo nekoga tko je u mogućnosti znajačnije nas podupirati. Ali, ponavljam da nam je cilj dobiti na širini potpore klubu.''

Foto: Bljesak.info / Redovna izvještajna Skupština NK Široki Brijeg

Također, na sjednici Skupštine jednoglasno su usvojena izvješća Nadzornog i Upravnog odbora kluba u kojima je istaknuto pozitivno poslovanje NK Široki Brijeg.

Foto: Bljesak.info / Redovna izvještajna Skupština NK Široki Brijeg
Kopirati
Drag cursor here to close