''Plavo-bijeli''

Sjajna atmosfera na prvom kvizu o NK Široki Brijeg

Kviz je okupio sve generacije navijača Širokoga Brijega koji su se mogli družiti s legendarnim igračima kao i aktualnim članovima kluba s Pecare.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2019. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi kviz o bogatoj povijesti Nogometnog kluba Široki Brijeg, pod nazivom ''Plavo-bijeli'', održan je u četvrtak u caffe baru Eko u Širokom Brijegu.

Kviz je okupio sve generacije navijača Širokoga Brijega koji su se mogli družiti s legendarnim igračima Wagnerom Santosom Lagom, Stankom Bubalom i Jurom Ivankovićem kao i aktualnim članovima kluba s Pecare kapetanom Dinom Ćorićem, Danijelom Kožulom i Antom Hrkaćem.

Foto: Bljesak.info / Stanko Bubalo, Danijel Kožul, Wagner Santos Lago, Dino Ćorić, Ante Hrkać i Jure Ivanković

Kviz je ukupno imao 50 pitanja, od čega je većina bilo izuzetno teška i zanimljiva, a bio je podijeljen u pet krugova po deset pitanja. 

Ekipa ''Centaršut Joje Barišića'' osvojila je prvo mjesto s 40 bodova. Drugo mjesto pripalo je ekipi ''H'07'' (31 bod), a treća je bila ekipa ''96'' s 27 bodova.

Foto: Bljesak.info / Točan odgovor: 1 bod

U stankama između krugova natjecateljima podijeljenima u deset ekipa, kao iznenađenje, puštene su video poruke bivših igrača Širokoga Brijega: Marciana, Ronielea, Ricarda Bajana, Renata Alvesa Gomidesa, Luke Menala i Luke Bilobrka.

Foto: Bljesak.info / Marciano je video porukom pozdravio sve natjecatelje

''Naš klub ima lijepu i prilično dugotrajnu povijest, s puno zanimljivih događaja. Cilj kviza bio je približiti neke povijesne događaje navijačima i organizirati jedno ovakvo lijepo druženje. Također, ovime smo se željeli prisjetiti nekih lijepih događaja kroz prošlost i usput provjeriti koliko naši ljudi doista znaju o klubu'', izjavili su organizatori za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Prvi kviz o NK Široki Brijeg

Pitanja na kvizu obuhvaćati će cjelokupnu povijest kluba od osnutka 1948. godine, nastupa u Ligi Herceg-Bosne pa sve do današnje Premijer lige BiH. Jednim pitanjem odana je i počast preminulom vrataru Krešimiru Bandiću.

Foto: Bljesak.info / Prvi kviz o NK Široki Brijeg

Najbolje tri ekipe dobile su nagrade u vidu pehara, dresova te ostalih klupskih rekvizita.

Foto: Bljesak.info / Prvi kviz o NK Široki Brijeg
Kopirati
Drag cursor here to close