Zrinjski po prvu pobjedu u Ligi za prvaka

Kadušić za Bljesak: Sarajevo je bilo u maloj krizi, ali njih ne smijete podcijeniti

Dva velika derbija koja se igraju u ovom kolu mogla bi dati drugačiji smjer Lige za prvaka, ali isto tako i ostati u statusu quo - ovisno od rezultata.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski i Sarajevo u subotu (18.30) ''Pod Bijelim brijegom'' igraju jedan od dva velika derbija četvrtog kola Lige za prvaka.

''Plemići'' se bore za prvo mjesto sa Željezničarom i obranu titule prvaka dok se ''Bordo'' momčad pokušava dohvatiti Europe preko trećeg mjesta na kojem se nalazi Široki Brijeg. Upravo će konkurenti aktera derbija u Mostaru igrati drugi veliki derbi ovoga kola na Grbavici.

Izabranike Blaža Sliškovića očekuje težak treći uzastopni derbi, a u prethodna dva protiv Željezničara i Širokog osvojili su po jedan bod iz svakog susreta. Zrinjski će tako protiv Sarajeva pokušati doći do prve pobjede u Ligi za prvaka nakon tri remija. 

''Mislim da je u Ligi za prvaka svaka utakmica derbi sama po sebi i da se za svaku treba pripremiti maksimalno i ići na pobjedu u svakoj od utakmica. Što će se na kraju dogoditi i kakav će rezultat biti - vidit ćemo'', izjavio je za Bljesak.info 20-godišnji desni bek Zrinjskog i mladi reprezentativac BiH Advan Kadušić.

Zanimljivo, Kadušićev posljednji klub prije dolaska u Zrinjski bilo je Sarajevo, a ''Pod Bijeli brijeg'' je došao u prosincu 2017. godine kao slobodan igrač.

Foto: Bljesak.info / Advan Kadušić

Dva velika derbija koja se igraju u ovom kolu mogla bi dati drugačiji smjer Lige za prvaka, ali isto tako i ostati u statusu quo - ovisno od rezultata.

''Plemićima'' bi najviše odgovarao remi Željezničara i Širokog Brijega jer u slučaju pobjede nad Sarajevom približili bi se vodećim ''Plavima'', a samim time bi povećali prednost ispred Širokog. Ukoliko Široki dođe do pobjede na Grbavici, time bi pomogao Zrinjskog u borbi za prvo mjesto, no isto tako bi se približio Zrinjskom, u slučaju kiksa Mostaraca, pa bi se prvenstvo dodatno ''zakuhalo''.

''Mi idemo na pobjedu i gledamo sebe prvenstveno, naravno da se trebaju i drugi rezultati poklopiti i svatko može svakoga dobiti. Nama bi najviše odgovarao remi u toj utakmici između Željezničara i Širokog Brijega, ali kao što sam rekao, bitno je da mi pobjeđujemo'', prokomentirao je Kadušić za Bljesak.info situaciju na ljestvici.

Sarajevo je u Ligi za prvaka upisalo dva uvodna poraza te su u prošlom kolu pobijedili Krupu, a potpuni izlazak iz krize pokušat će ostvariti pozitivnim rezultatom u Mostaru.

''Sarajevo je dobar protivnik i uvijek nezgodan. Bili su u maloj krizi, ali njih ne možete i ne smijete podcijenjiti. Uvijek su u vrhu našeg nogometa i mislim da će biti dobra utakmica s dosta prilika'', kazao je Kadušić.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski

Željezničar bježi Zrinjskom četiri boda koja su lako dohvatljiva s obzirom da je do kraja prvenstva u igri ostalo još puno bodova, ali i derbija izravnih konkurenata tako da nas ove sezone očekuje jedna od neizvjesnijih završnica u borbi za titulu prvaka i Europu.

''Što se tiče zaostatka za Željezničarom, smatram da četiri boda u Ligi za prvaka nisu puno i da je sve moguće, ima još dosta bitnih utakmica da se odigra do kraja i svaka je na svoj način odlučujuca. Atmosfera u momčadi je odlična i naravno da svi priželjkujemo pobjedu'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info mladi desni bek Zrinjskog Advan Kadušić.

Glavni sudac susreta Zrinjski - Sarajevo bit će Elvis Mujić iz Banovića, a izravni televizijski prijenos bit će na Mojoj TV.

4. kolo Lige za prvaka (subota, 7. travnja):
Radnik - Krupa (16.30)
Željezničar - Široki Brijeg (16.30)
Zrinjski - Sarajevo (18.30)

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close