Odluka Uprave

Husref Musemić dobio otkaz

“U narednih nekoliko dana, javnost će biti upoznata sa informacijom tko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici koja se igra 7. prosinca 2019. godine protiv Zvijezde 09'', ističu iz kluba.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2019. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na hitnoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je održana u ponedjeljak poslijepodne donesena je odluka da se Husref Musemić, razriješi sa pozicije šefa stručnog stožera.

“Zbog nezadovoljavajućeg kvaliteta igre koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima“, javili su iz FK Sarajevo.

Dodaje se da će u narednom radzbolju rukovodstvo FK Sarajevo obaviti razgovore sa određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog stožera, a konačna odluka biće donesena u konzultacijama sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, prenosi Anadolija.

“U narednih nekoliko dana, javnost će biti upoznata sa informacijom tko će privremeno voditi prvi tim u predstojećoj utakmici koja se igra 7. prosinca 2019. godine protiv Zvijezde 09. FK Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom razdoblju dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u našoj povijesti, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u sljedećim angažmanima i životu“, zaključili su iz aktualnog prvaka BiH.

Nakon 18 odigranih kola u Premijer ligi BiH “bordo“ klub zauzima drugo mjesto sa 35 bodova, koliko ima i lider Željezničar.

Kopirati
Drag cursor here to close