Reakcije

FK Sarajevo nakon napada u Širokom Brijegu: ''Dosta je''

U ''bordo'' timu smatraju još jednim od propusta u organizaciji susreta činjenicu da su navijači gostujuće ekipe na tribinu ušli tek u 15. minuti susreta.
Sport / Nogomet | 03. 10. 2019. u 19:13 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Sarajevo je još jednom bio žrtva tjelesnih napada i nacionalističkih uvreda u Širokom Brijegu u utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine (3:2) koja je odigrana u srijedu na stadionu 'Pecara', priopćeno je u četvrtak iz FK Sarajevo.

''Tijekom čitavog susreta igrači i stručni stožer FK Sarajevo bili su izloženi verbalnom nasilju od strane domaćih navijača i službenih osoba susreta. Iznimno loša organizacija utakmice rezultirala je činjenicom da je sigurnost gostujućeg tima bila ugrožena tijekom čitavog susreta zbog čestih ubacivanja pirotehničkih sredstava i drugih tvrdih predmeta u teren. Nakon što su u nekoliko navrata bezuspješno pokušali pogoditi igrače FK Sarajevo različitim tvrdim predmetima, publika smještena na tribini sjever pogodila je igrača FK Sarajevo Anela Hebibovića tvrdim predmetom u glavu. Incident je rezultirao prekidom susreta više od 15 minuta'', istaknuli su iz FK Sarajevo, dodavši ''jučerašnji susret je nastavljen naredbom službenih osoba susreta''.

Aktualni prvaci i osvajači Kupa BiH ističu i ''zaštitari na tribini niti u jednom trenutku prije prekida u 74. minuti susreta nisu pokušali spriječiti ubacivanje predmeta u teren, te su u nekoliko navrata pripadnici zaštitarske agencije provocirali gostujuće navijače i zaposlenike FK Sarajevo smještene u loži na tribini sjever''.

''FK Sarajevo će do kraja dana pokrenuti pravne postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih lica koja su odgovorna za sljedeće: tjelesnih napad i napad u pokušaju, vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, istjecanje fašističkih slogana i oznaka, namjerno provociranje igrača i stručnog štaba, te navijača smještenih na tribini istok od strane osoba zaduženih za sigurnost'', poručili su iz FK Sarajevo.

U ''bordo'' timu smatraju još jednim od propusta u organizaciji susreta činjenicu da su navijači gostujuće ekipe na tribinu ušli tek u 15. minuti susreta.

''Prije deset godina u Širokom Brijegu ubijen je navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, a pet navijača je teže ranjeno vatrenim oružjem. Sramotna činjenica je da desetljeće poslije niko nije odgovarao za počinjeno ubojstvo i ranjavanja navijača, te da se spomen ime pokojnog Vedrana Puljića i danas na istom stadionu 'Pecera' vrijeđa. U 2019. godini smo i dalje svjedoci kriminalnih radnji koje se dešavaju pod okriljem nacionalizma'', piše u priopćenju za javnost FK Sarajevo.

Nogometni klub Sarajevo u cilju zaštite svojih igrača, stručnog stožera i drugog osoblja nakon jučerašnje utakmice donio je sljedeću odluku:

''Ukoliko se na nekoj od sljedećih utakmica ponovo dogodi da sigurnost igrača i stručnog stožera bude ugrožena iz bilo kojeg razloga, bez obzira na potencijalne sankcije, važnost utakmice i druge parametre, FK Sarajevo će napustiti teren i odbiti nastavak susreta. Dosta je''.

Kopirati
Drag cursor here to close