Prizemljenje

Dudić: Da sam mogao izmijenio bih kompletnu zadnju liniju!

Koronavirus prekinuo je Velež u dobrom ritmu u prošloj sezoni, ali zbog dobrih rezultata u pripremama navijači Rođenih s puno optimizma dočekali su novu.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2020. u 23:07 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ipak, 0:3 poraz na Grbavici, sva tri gola primljena u prvih 45 minuta, za Velež i njegovog trenera Feđu Dudića je prizemljenje.

 ''Rezultat je previsok, ali čestitam Željezničaru. Mi ćemo ispraviti loše stvari, gledati da se ne ponavljaju, jer pitat ćemo se i mi za nešto. Problem je odgovornost, ako se neke stvari dogovorimo, a ne ispoštujemo ih, sigurno je da je pristup bio problem'' rekao je Dudić poslije utakmice.

''Moramo analizirati današnju utakmicu i probati se spremiti za Zrinjski. Težak je raspored, svaka utakmica je derbi, ali moramo igrati sa svima. Moramo promijeniti odgovornost u igri, kada si odgovoran i kada daješ sve od sebe možeš se nečemu nadati''.

 Veležov šef struke napravio je nesvakidašnji potez na početku drugog dijela napraviviši čak četiri izmjene. A kako je igrala zadnja linija napravio bih ih još-

 ''Da sam imao dvije izmjene, kompletnu zadnju liniju bih zamijenio, i Ćosića koji je odigrao ispod svog nivoa. Trebali smo napadati u drugom poluvremenu, Amar je izbacio igrača koji je trebao da čuva Ćosića, pokazao je on da može, a zašto to nije uradio u prvom dijelu ostaje pitanje'', zaključio je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close