Rođeni

Teško iskušenje za Velež na početku sezone

Da je mogao, Feđa Dudić sigurno bi izbjegao ovakav početak sezone, ali nije, pa sada za njega i njegovu momčad slijedi izuzetno teških i neugodnih mjesec dana.
Sport / Nogomet | 01. 08. 2020. u 10:24 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ždrijeb je po Velež bio jako neugodan. U prvih pet kola, Rođeni će na megdan Željezničaru, Zrinjskom, Širokom Brijegu, Sarajevu...

Da je mogao, Feđa Dudić sigurno bi izbjegao takav početak sezone, ali nije, pa sada za njega i njegovu momčad slijedi izuzetno teških i neugodnih mjesec dana.

Sezonu otvaraju na Grbavici, tamo gdje su prošle sezone ostvarili posljednju gostujuću pobjedu. Prvu nakon jako dugo vremena u međusobnim duelima. Završilo je 0:2, Željezničar je tim porazom izgubio korak za kasnijim prvakom Sarajevom, pa će nema sumnje momčad Amara Osima danas nastojati pod svaku cijenu uzvratiti.

Željezničar je u tom susretu bio favorit, kao što je i danas, iako je Osim svjestan uostalom kao i većina trenera da je ovo početak, u specifičnim uvjetima, momčadi su pet mjeseci bez takmičarskih utakmica.

''Svjesni smo težine zadatka koji nas očekuje zbog više razloga. Igramo protiv neugodnog protivnika koji nam u zadnje vrijeme ne leži baš specijalno, zbog toga što je prva utakmica i što nitko ne zna točno na čemu je i ta prva utakmica uvijek nosi neke stvari koje se teško mogu planirati. Imali smo problema u posljednje vrijeme s povredama igrača, neki će preskočiti današnju utakmicu, neki su pod upitnikom. Jako dug period je iza nas bez pravih utakmica, tako da ćemo mislim tek nakon nekoliko vidjeti na čemu smo. Tada će se znati u kakvoj smo formi mi, u kakvoj ostali'', naglasio je Osim.

Velež je prošle sezone bio dobar, u nekim utakmicama vrlo dobar, ostao je blizu momčadima koje su se borile za Europu i sigurno je da njegovi navijači očekuju puno od momčadi i ove sezone.

Međutim, treba biti realan, treba ostati čvrsto na zemlji, bez obzira na to što Velež napravio večeras, što napravio u prvih nekoliko kola.

Samo su dva igrača napustila momčad, ali su povrede Behrama, pa Hasanovića malo poremetile planove Feđe Dudića.

Roster je smanjen, a ritam će biti vrlo neugodan. Dudić je jako puno posla napravio prošle sezone, možda je čak izvukao i više od jedne momčadi koju je imao na raspolaganju. Otišli su Manev i Fajić, iskusni igrači, došli Chesmedjijev i Mulić koji nisu neiskusni.

Radovac i Cvijanović su pokazali kao pun pogodak tijekom priprema i ako u narednom periodu Velež proširi igrački kadar momčad će opet izgledati dobro, ali ni to ne mora biti garant pobjeda i rezultata.

''Mi još uvijek težimo ka tome da dovedemo dva igrača, jer nam je potrebna širina. Imamo dogovor s jednim igračem i pitanje je samo kada će dobiti papire. Povrede su nas malo izbacile iz ritma, pa tražimo zamjenu za ta dva igrača. Protiv Željezničara smo igrali na početku priprema, međutim, to će večeras biti jedna sasvim druga utakmica. Realno, očekujemo da Željezničar ponudi više nego što jeste u tom susretu, ali mi svoj plan imamo. Iskreno, nekako mislim da bi nam više odgovaralo da Željezničar od prve minute krene prema naprijed, nekako to i očekujemo. Zato će biti jako važno da izdržimo taj početni pritisak. Očekujemo da će taktički, formacijski Željezničar zaigrati onako kako je to igrao protiv Tuzla Cityja prošle subote. Vidimo mnogi su nad podcijenili, baš kao i prošli put, a mi smo tada pobijedili'', kaže Dudić u najavi utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close