Najtraženiji eksponat s Pecare

Bljesak.info doznaje: Slavia iz Praga želi Luku Menala

Četrnaesterostruki prvak Češke i sedmerostruki osvajač češkog kupa ''zagrizao'' je za Luku Menala
Sport / Nogomet | 02. 01. 2018. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Menalo je trenutačno najtraženiji eksponat nogometne Premijer lige BiH. ''Dragulj iz Višića'', kako su ga prozvali pojedini mediji, zanimljiv je brojnim klubovima, među kojima se ponajviše ističe splitski Hajduk.

Specijalizirani sportski portal Transfermarkt vrijednost mladog napadača Širokog Brijeg procjenjuje na 700.000 eura. Međutim, čini se kako uprava kluba s Pecare, ako je suditi po medijskim napisima, svoga najboljeg igrača ne želi pustiti bez milijun eura.

Hajduk dobio velikog takmaca

Mladi i agilni krilni napadač pozornost je na sebe skrenuo s devet pogodaka i pet asistencija u jesenskom dijelu sezone, koji je njegova momčad završila na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice sa šest bodova zaostatka za vodećim Željezničarom.

Paralelno s informacijom o zanimanju Hajduka za 21-godišnjeg Luku Menala, u medijima se pojavila i informacija kako je još jedan klub uglednog imena i bogate tradicije ''zagrizao'' za usluge ovoga igrača.

Kako Bljesak.info doznaje iz dobro upućenih izvora iz Češke, Hajduk će u borbi za Luku Menala imati takmaca u praškoj Slaviji, trenutačno drugoplasiranoj momčadi češke 1. HET lige.

Četrnaesterostruki prvak Češke i sedmerostruki osvajač češkog kupa je dolaskom kineskih ulagača prebrodio krizu iz proteklih godina te se vratio u sami vrh češkog nogometa.

Jiří Plíšek bi mogao biti prevaga

Glavni skaut praške Slavije je Jiří Plíšek, bivši trener Sarajeva i Željezničara, koji vrlo dobro poznate kvalitetu i igrače u Premijer ligi BiH. Za očekivati je, kako ističe naš izvor, upravo bi on mogao biti prevaga u mogućem transferu Luke Menala.

Istu informaciju potvrdila je i jedna od najčitanijih čeških sportskih stranica na Facebooku, poznata po veoma pouzdanim informacijama, koja je u svojoj objavi istaknula kako bi uskoro ''Slavia trebala biti jača za Luku Menala iz Širokog Brijega''.

Ako se ove informacije potvrde točnima i dođe do realizacije transfera, Luka Menalo bi postao drugi bh. igrač u ofanzivnoj liniji češkog velikana. Naime, u napadu praške Slavije trenutačno igra i 27-godišnji Muris Mešanović, koji se spominjao i kao potencijalno reprezentativno pojačanje.

Kopirati
Drag cursor here to close