Kup Njemačke

Bayern se jedva provukao, pokrenuta kampanja protiv Nike Kovača!

Bila je to peta zaredom domaća utakmica u kojoj je Bayern primio barem jedan pogodak. Na Twitteru je i pokrenuta kampanja za odlazak Kovača iz kluba, #kovacout.
Sport / Nogomet | 30. 10. 2019. u 08:16 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Niko Kovač opet na mukama

Njemački prvak Bayern, kojeg vodi Niko Kovač, plasirao u osminu finala domaćeg kupa nakon što je u gostima uz puno muke izbacio drugoligaša Bochum, pobijedivši 2-1.

Domaćini su poveli autogolom Bayernova braniča Alphonsa Daviesa u 35. minuti i držali su prednost sve do 83. minute, kada je Serge Gnabry pogodio za 1-1. U samoj završnici susreta, u 89. minuti, Thomas Müller uz dosta sreće zabija za pobjedu Bayerna.

Ivan Perišić odigrao je za Bayern prvo poluvrijeme i jednom je zaprijetio protivničkim vratima, ali je njegov pokušaj glavom u 17. minuti zaustavio golman Bochuma.

Navijači nisu bili zadovoljni viđenim na travnjaku i svu su krivnju prebacili na Kovača, kako je to već običaj.

Bila je to peta zaredom domaća utakmica u kojoj je Bayern primio barem jedan pogodak. Na Twitteru je i pokrenuta kampanja za odlazak Kovača iz kluba, #kovacout.

Hoffenheim se plasirao u osminu finala nakon što je svladao trećeligaša Duisburg sa 2-0 pogocima Floriana Grillitscha (53) i Sargisa Adamjana (59). Andrej Kramarić je ostao na klupi.

Četvrtoligaš Saarbrucken na domaćem terenu izbacio je Koeln. Saarbrucken je vodio 2-0, ali prvoligaši iz Koelna uspjeli su se vratiti i poravnati na 2-2. No, u 90. minuti Tobias Jänicke pogađa za pobjedu domaćina 3-2.

U Hamburgu su se sučelili bivši europski prvak HSV i peterostruki njemački šampion Stuttgart, koji se danas natječu u drugoj ligi. Nakon produžetaka slavio je Stuttgart sa 2-1, a pobjednički gol zabio je Marokanac rođen u Njemačkoj Hamadi Al Ghaddioui u 113. minuti.

Njemački kup, šesnaestina finala:

Duisburg - Hoffenheim 0-2 (Grillitsch 53, Adamjan 59)
Freiburg - Union Berlin 1-3 (Koch 45+2/ Mees 36, Andrich 87, Gentner 90+2)
Hamburger SV - Stuttgart 1-2 (Hunt 16-pen/ González 2-pen, Al Ghaddioui 113)
Saarbrucken - Koeln 3-2 (Schorch 53, Jurcher 57, Jänicke 90/ Hector 70, Terodde 84)
Bochum - Bayern 1-2 (Davies 35-ag/ Gnabry 83, Müller 89)
Arminia Bielefeld - Schalke 2-3
Bayer Leverkusen - Paderborn 1-0
Darmstadt - Karlsruher 0-1

Kopirati
Drag cursor here to close