FC Bayern

Niko Kovač uveo mučilište za igrače: Vježbaj ili umri!

Igrači Bayerna treniraju po posebnom režimu, a kako bi ih fizički dodatno ojačao, trener Niko Kovač svakome je prvotimcu 'natovario' prsluk s utezima, kako ne bi 'prazni' trčkarali po travnjaku.
Sport / Nogomet | 08. 08. 2019. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je FC Bayern izgubio prvu ovosezonsku službenu utakmicu, onu u njemačkom Superkupu od Borussije Dortmund (0:2), već idućega tjedna predstoji im sljedeća.

Naime, u ponedjeljak će Bavarci igrati prvu utakmicu Kupa Njemačke, a gostovat će kod bivšeg bundesligaša Energieja Cottbus, koji se trenutačno natječe u Regionalnoj ligi Istok.

Bayern očekuje pobjedu, ali s obzirom na nesiguran početak sezone, te motiviranost niželigaša protiv uglednog protivnika, ništa nije sigurno.

Za ovu utakmicu igrači Bayerna treniraju po posebnom režimu, a kako bi ih fizički dodatno ojačao, trener Niko Kovač svakome je prvotimcu 'natovario' prsluk s utezima, kako ne bi 'prazni' trčkarali po travnjaku.

Uz sve to su na dnevnom redu bile i druge teške vježbe poput sprinta protiv sajle zavezane za leđa. Trening u kampu FC Rottach-Egern poslužio je Kovaču kako bi igračima vratio samopouzdanje i raspoloženje, ukoliko je uopće moguće biti raspoložen nakon 135 minuta napornog treninga.

Bild navodi kako je Niko Kovač s pištaljkom u ustima u svakom slučaju bio motiviran i raspoložen, a njegovi su nogometaši odreda prošli sve ispite.

Kovač namjerava na posljednjim treninzima prije starta u Bundesligi kod svojih igrača postići maksimalnu pripremljenost, a da još uvijek nisu stopostotno spremni, priznaju i neki nogometaši Bayerna.

"Priznajem da ja i još neki nismo na stopostotnom nivou", kaže Niklas Süle.

Kako bi njihov fitnes postao što bolji, neki su igrači u srijedu radili isključivo u šatoru sa spravama, piše Bild, a među njima su bili Thiago (28), Kingsley Coman (23) i Javi Martinez (30).

Sve ovo ukazuje kako u ekipi Bayerna nedostaje i kvalitetnih pojačanja, ali i pune snage među prvotimcima koji su već u klubu. A uprava Bayerna pred Kovača je stavila imperativ osvajanja novih naslova u sezoni 2019/2020.

Video: Vjezbaj pi**a ti materina
Kopirati
Drag cursor here to close