Novi trener, stari ciljevi!

Zrinjski predstavio Mišu: Želimo duplu krunu i iskorak u Europi

"Zahvalio bi se Baki što mi je ostavio odličnu momčad položenu po svim linijama. Sredina mi nije nepoznata, a na meni i stručnom stožeru je da napravimo iskorak u Europi i to je ono što mene jako veseli", kazao je Miše
Sport / Nogomet | 12. 06. 2018. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dolazim u višestrukog prvaka BiH. Zahvalio bi se Danki Šulenti da vodim ovu nogometnu instituciju u sezoni ili sezonama . Ono sto mogu obećati da ću sa svojim znanjem i energijom obraniti naslov u ligi, osvojiti Kup i napraviti iskorak u Ligi prvaka“, kazao je hrvatski trener Ante Miše na predstavljaju u Mostaru.

Zahvalio bi se svom prethodniku i bivšem suigraču Sliškoviću mu je ostavio odličnu momčad položenu po svim linijama.

''Sredina mi nije nepoznata, a na meni i stručnom stožeru je da napravimo iskorak u Europi i to je ono što mene jako veseli. Ovim putem pozivam i Ultrase kao najbolju navijačku skupinu da budu bezrezervna podrška kao i što su do sada bili'', rekao je Miše.

Izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta kazao je kako se Miše dokazao i kao nogometaš i kao trener, a ono što je njegova prednost u odnosu na neke druge kandidata koje je Zrinjski razmatrao kao moguće Sliškovićeve nasljednike, je njegovo poznavanje prilika u Premijer ligi BiH s obzirom da je u dva navrata između 2013. i 2015. bio trener NK Vitez.

Govoreći o ambicijama Zrinjskog u novoj sezoni, Šulenta je kazao kako kao i prethodnih godina od svojih igrača i novog trenera očekuje najviše domete.

''Ja ću biti iskren, s obzirom da smo prvi put ove godine nositelji, očekujem da HŠK Zrinjski napravi iskorak i prvi put prođe u drugo pretkolo Lige prvaka. To je minimalni cilj koji se tiče Europe, iako kažem da je to minimalni cilj bit će vrlo teško, jer ne znam kad ćemo opet biti u sličnoj prilici'', poručio je Šulenta.

Kada su u pitanju mogući protivnici Zrinjskog u prvom pretkolu Lige prvaka , Miše i Šulenta složili su se kako bi bilo dobro izbjeći prvake Slovenije, Slovačke i Makedonije, dok su svi ostali protivnici prihvatljivi.

''Što se tiče ostalih protivnika, jedino nam mogu biti problem veze i duga putovanja na, primjerice, Island, Farske otoke ili baltičke zemlje, što može biti jako iscrpljujuće za igrače'', kazao je Šulenta.

Dodao je kako u domaćim natjecanjima Zrinjski uvijek mora biti u borbi za sami vrh, jer samo kontinuitet dobrih rezultata osigurava klubu stabilno financiranje što je osnovni preduvjet za stabilnost i visoke domete kluba.

Na pitanje novinare hoće li biti još odlazaka i dolazaka pod Bijelim brijegom, Šulenta je odgovorio da se može očekivati dolazak još jednog ili dva nova igrača te da je moguća još pokoja zamjena ako ode netko od nositelja igre Zrinjskog.

''Mi smo u donekle nezahvalnoj situaciji što imamo igrače koji igraju jako dobro već tri godine u našem klubu i moguće je da netko od tih igrača dobije ponudu iz inozemstva. Vodeći računa o svom vlastitom interesu, a pogotovo o interesu igrača, klub takvima neće praviti problem'', zaključio je Šulenta.

HŠK Zrinjski od utorka kreće s trenažnim procesom u pripremama za novu sezonu, a do odlaska u Moravske Toplice u kadru prve momčadi bit će 31 igrač.

Novi šef stručnog stožera Ante Miše će 19. lipnja momčad odvesti u slovenske Moravske Toplice, gdje će se Plemići zadržati do 30. lipnja.

Prva utakmica 1. kola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka na programu je 10. ili 11. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close