Na osobni zahtjev

Slišković napustio Zrinjski

Iako je s Plemićima osvojio titulu prvaka u BiH, Slišković odlučio otići
Sport / Nogomet | 11. 06. 2018. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blaž Slišković više nije trener Zrinjskog, a klupu bh prvaka napustio je na osobni zahtjev.

Mostarski klub, koji se okitio trećom uzastopnom titulom prvaka, obznanio je kako, cijeneći sve što je Slišković uradio za klub, posebno u protekle dvije sezone u kojima je momčad odveo do dva naslova prvaka, HŠK Zrinjski je odlučio uvažiti njegov zahtjev te mu najiskrenije zahvaliti na velikom doprinosu koji je ugradio u posljednje uspjehe.

''Zbog svega toga Blaž Slišković će dobiti novu funkciju u sportskom segmentu kluba s otvorenom opcijom odlaska u slučaju pronalaska novog angažmana. HŠK Zrinjski će javnost blagovremeno obavijestiti o izboru novog šefa stručnog stožera'', navedeno je.

Podsjećamo, Slišković je u svibnju rekao kako mu je lijepo u mostarskom klubu, ali da je vrijeme da ode u neki ozbiljniji.

''Jest mi lijepo, ali mislim da je vrijeme da odem negdje vani, u neki ozbiljniji klub. Sve ovo gdje sam išao ranije, Rumunjska, Albanija, Kina, Saudijska Arabija, nije bila razina gdje bih mogao očekivati duži ostanak ili neki bolji rezultat. Čak i kad sam prije 13 godina bio u Hajduku, pa neka sam tamo bio igrač, bilo je drugačije. Malo sam koga znao, osim Igora Štimca. U Splitu se dogodilo što se dogodilo. U sve te klubove sam išao s nekom rezervom i bio sam u pravu. Da mi je barem naći neki klub srednje klase u Njemačkoj, Francuskoj ili Italiji, bilo bi sjajno. Mislim da imam dovoljno iskustva i znanja okušati se u takvom klubu. Naravno i da taj klub ima neke ambicije'', rekao je Slišković.

Potvrdio je kako sa Zrinjskim ima dogovor te da ću mu izaći u susret ako nađe nešto kvalitetnije.

''Do tada sam posvećen njima, radimo već na dovođenju igrača, želimo iskorak u Europi. Lani smo zapeli na Mariboru, mislim da bismo mogli napraviti nešto više. Većina momčadi je već dugo na okupu, imaju i nešto iskustva. Makar su relacije neusporedive. Taj Maribor ima budžet od 12 milijuna eura, mi imamo dva. Njihovi uvjeti u usporedbi s nama su čudesni'', rekao je Slišković.

Kopirati
Drag cursor here to close