Karlo Pehar

Sport Talentov dragulj očarao trenere splitskog Hajduka

Pet dana provedenih na treninzima na Poljudu bilo je dovoljno da se struka 'Majstora s mora' uvjeri kako ima posla s nečim posebnim
Sport / Nogomet | 15. 06. 2021. u 20:30 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzalna Škola Sporta Sport Talent nekoliko godina za redom bila je perjanica grada Mostara u smislu rezultata među najmlađim kategorijama u svim natjecanjima koja su se odigravala u gradu, regiji ali i šire. U međuvremenu, vidjevši da rezultati nogometne sekcije postaju ve bolji i bolji u Sport Talentu su se odlučili osnovati vlastiti nogometni klub koji se predstavio u Županijskoj ligi HNK kantona gdje su pretpioniri i pioniri igrali sjajno, a seniori na kraju zauzeli odlično 3. mjesto.

Elem, da se mi vratimo na omladinske pogone u kojima je treniralo i još uvijek trenira nekoliko velikih nogometnih talenata. Ipak, jedan dječak, klinjo, malac, kako god ga nazovemo nećemo pogriješiti, na sebe skreće pozornost više nego ostali. Radi se o 10-godišnjem dječaku Karlu Peharu. Sitne građe i izgleda još mlađeg nego što jeste, ne ostavlja dojam da je ono što jeste. A Karlo je pravi mali nogometni virtuoz. Karlovi driblinzi i finte su nešto drukčije u odnosu na sve drugo što možete vidjeti u Mostaru, a i šire. A talenata u Mostaru i Hercegovini, vjerujte, itekako ima.

Međutim, vještine malog Karla su nešto posebno. Nešto s čim se rađa i što se teško uči. Njegov talenat nedavno su na turniru u Vitezu upoznali i treneri škole nogometa splitskog Hajduka. Ono što su emisari škole 'Luka Kaliterna' vidjeli u Vitezu naprečac je osvojilo struku Splićana koji su promptno reagirali i malog Karla 'svrnuli' u Hajduk na probne treninge.

Pet dana provedenih na treninzima na Poljudu bilo je dovoljno da se struka 'Majstora s mora' uvjeri kako ima posla s nečim posebnim. Vrlo brzo (24.06.) Karlo će opet krenuti u grad podno Marjana gdje će obavljati nove treninge, a ovaj put bi ovaj mali majstor u kopačkama trebao i zaigrati neke utakmice u bijelom dresu.

Ono što je sigurno je da Karlovim protivnicima neće biti lako, a iskreno, neće biti lako ni njegovim trenerima, a ni roditeljima. U današnje vrijeme kada je novac ono oko čega se vrti gotovo sve nadamo se da će svi ljudi bliski ovom nogometnom dragulju pomoći da izraste u jednog sjajnog nogometaša. Put do uspjeha u sportu danas je možda teži nego ikada.

U sportu, pa tako i u samom nogometu sve je bitnija fizička snaga i sprema a vic igrači kakav je 'Karlo veliki' (kako mu tepaju u Sport Talentu) možda nisu na cijeni kao prije. No, svi oni koji su imali priliku gledati ovog klinca na djelu znaju da je sva ova priča opravdana i da je talenat ovog dječaka i veći nego što naše riječi mogu opisati. Otiđite ponekad na neku utakmicu u kojoj nastupa ovaj majstor. Uvjerit ćete se u sve ovo napisano i shvatiti da se radi o dragulju kakav se u Mostaru odavno nije pojavio. Redakcija našeg portala želi Karlu sve najbolje na putu da postane ono što bi bilo logično - vrhunski nogometaš.

Kopirati
Drag cursor here to close