Opet deset golova

Sarajevo bježi, borba za treće mjesto sve zanimljivija

Krupa je nakon novog poraza ostala na dnu ljestvice, ali i bez "šefa" jer je Petar Kurćubić odlučio podnijeti ostavku. Petar je treći trener koji je odlučio dignuti sidro ovog proljeća, nakon Adnana Orneka (Čelik) i Slobodana Starčevića (Tuzla City).
Sport / Nogomet | 11. 03. 2019. u 13:20 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strijelci na terenima Premijer lige BiH drže isti ritam. Drugo kolo zaredom postignut je isti broj golova, deset. Zanimljivo, od četiri najbolje plasirana kluba na ljestvici (Sarajevo, Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg), samo su igrači Sarajeva uspijevali pronaći put do protivničke mreže, tri puta na Pecari.
 
Iako je preostalo još jedanaest kola do kraja sezone, mnogi su skloni tvrdnji kako je prednost Sarajeva od jedanaest bodova nedostižna. Zato bi borba za treće mjesto mogla biti izuzetno zanimljiva, jer Željezničar koji je treći ima 32 boda, samo četiri više od osmog Čelika.

U derbiju kola strijelci za trijumf Sarajeva su bili Tatar, Hebibović i Ahmetović. Utakmicu na Širokom Brijegu promatrao je i novi većinski vlasnik bordo tima, vijetnamski biznismen Nguyen Hoai Nam, a trijumf na Pecari za Sarajevo bio je peti uzastopni U posljednjih sedam utakmica, momčad Sarajeva je ostvarila šest pobjeda.

Zrinjski je i treći put remizirao ovog proljeća, treću utakmicu zaredom, (računajući i utakmicu Kupa) njegovi igrači nisu uspjeli postići gol, što svakako brine Blaža Sliškovića pred uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH u kojem Zrinjski lovi zaostatak od jednog gola. Odlazak pojedinih igrača, prije svega dvojca Todorović - Bilbija je očito ostavio traga prije svega kada je u pitanju ofenzivni učinak momčadi.

Sloboda i Željezničar su na Tušnju odigrali krajnje nezanimljivu utakmicu u kojoj je teško pronaći bilo koji važan detalj sa samog terena. Najviše se nakon utakmice raspravljalo o transparentu koji se pojavio na tribinama, a koji se direktno odnosio na Amara Osima. Nakon što se klub s Tušnja kroz saopćenje ogradio od tog dijela navijača, isti su "zaratili" s predsjednikom Slobode Senadom Mujkanovićem.

Ispriku je uputila i uprava Zvijezde 09 i to Radniku iz Bijeljine. Pomoćni trener Zvijezde Srđan Šušić je nakon utakmice na službenoj press konferenciji izjavio :

- Ne mogu da čestitam pobjedu i mislim da je nezaslužena. Nemoguće da gradski derbi protekne bez žutih kartona domaćih igrača, a naša dva igrača su završila u bolnici. Uprava Zvijezde 09 je vrlo brzo reagirala istakavši kako ne podržava stav svog pomoćnog trenera što je priznat će te pravi raritet na ovim našim prostorima

- Želimo ovim putem da se ispričano upravi Radnika, zbog nekorektne izjave našeg pomoćnog trenera na press konferenciji nakon odigranog gradskog derbija. Uprava Zvijezde 09 ne podržava takav stav. Smatramo da je naš pomoćni trener bio zabrinut i pod utiskom povrede naša dva igrača, koji su završili u bolnici. Zahvaljujemo se upravi Radnika na gostoprimstvu i čestitamo na zasluženoj pobjedi, objavila je Zvijezda na zvaničnoj web stranici. Usput, Radnik ovog proljeća vrlo dobro, momčad je uzela sedam od devet bodova, tri utakmice je bez primljenog gola i tri boda daleko od mjesta koje vodi u Europu.

Isti broj bodova je osvojio i Čelik ovog pa Zeničani polako bježe iz opasne zone. Protiv Goška Zeničani su slavili sa sigurnih 3:1, Cihat Arslan je upisao prvu pobjedu, baš kao i Mirza Varšeanović na klupi Tuzla Cityja. Junak derbija začelja bio je dvostruki strijelac Vojo Ubiparip. Njegov drugi gol će sasvim sigurno konkurirati za jedan od najljepših u ovom kolu.

Krupa je nakon novog poraza ostala na dnu ljestvice, ali i bez "šefa" jer je Petar Kurćubić odlučio podnijeti ostavku. Petar je treći trener koji je odlučio dignuti sidro ovog proljeća, nakon Adnana Orneka (Čelik) i Slobodana Starčevića (Tuzla City). Ostaje pitanje tko je sljedeći?

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close