Zaštekalo i gotovo!

Zrinjski bez streljiva na Sarajevo

u Zrinjskom malo tko generalno zadovoljan – četiri utakmice bez pobjede, u zadnjoj remi s klubom poraženim u svih prijašnjih sedam ogleda
Sport / Nogomet | 11. 03. 2019. u 10:26

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri proljetna kola bez pobjede. To se Zrinjskom odavno nije dogodilo, točnije od 2007., kada četiri proljetne utakmice zaredom nije uzeo trobod. Ovog puta slomiti se nisu dali Široki (1:1), Radnik (0:0) i Mladost (0:0), a između Širokog i Radnik upao je još gostujući kup poraz kod Sarajeva (0:1). Sarajeva koje u uzvratu četvrtfinala stiže u srijedu.

Kronična neraspoloženost strijelaca je jedan od problema koji tište Zrinjski. Drugi je vezan za taj problem i očit – izostanak pobjeda. Pa ipak, Blaž Slišković je vidio i pozitivu.

"Ovo je bila lijepa utakmica za pogledati, imalo se što vidjeti. Volju i htijenje s obje strane. Nedostajali su samo golovi i šanse. Nažalost, ni jedna ni druga ekipa nije imala raspoložene strijelce za finalizirati takve akcije", konstatirao je Slišković nakon trećeg proljetne utakmice, računajući i Kup, u kojem njegovi nisu zabili.

Foto: Bljesak.info / Trener Zrinjskog Blaž Slišković

Mogao je i jeste, još je pričao o prvom i drugom poluvremenu, ali zapravo je sve rekao kada je konstatirao: “Mislim da nismo zaslužili pobjedu. Mi smo nešto kao dominirali, ali bili smo nekonkretni. Da smo dali gol mislim, da bi mogao reći da je bilo zasluženo, ali, ovako s 0:0, obje ekipe mogu biti zadovoljne.”

S obzirom na viđeno, da. I jedni i drugi mogu biti zadovoljni, ali zapravo je u Zrinjskom malo tko generalno zadovoljan – četiri utakmice bez pobjede, u zadnjoj remi s klubom poraženim u svih prijašnjih sedam ogleda. Govorio je Baka, onako između redaka, i o nekim sumnjivim detaljima duela vodećeg Sarajeva i Mladosti, kao i Zrinjskog i Radnika, ali na kraju je jedno i jedino bitno – Zrinjski opet nije pobijedio, kriza se nastavila, a u srijedu dolazi Sarajevo. Sarajevo kao prvenstveni lider, Sarajevo kao rival koji ima minimalnu prednost iz prve četvrtfinalne utakmice.

Foto: Bljesak.info / Dalibor Veselinović i Amer Dupovac

Kadar će opet, kao i u dosadašnjim utakmicama, biti nepotpun, ali ima i dobrih vijesti. Ivan Čurjurić, Abid Mujagić i Nermin Hajdarević ne konkuriraju za utakmice Kupa jer su u prvom dijelu sezone upisali nastupe za Željezničar, Mladost i GOŠK – posebno je šteta za Čurjurića, jer se za vikend, u trećem nastupu za Zrinjski, zaista izdignuo iznad ostalih i pokazao zašto je doveden.

Smisleno je dijelio lopte razigravao, ali i ostatak ga ekipe mora pratiti. Nadalje, Dalibor Veselinović i dalje je ozlijeđen, ali bi zato Damir Šovšić konačno mogao odraditi proljetnu premijeru. Staniša Mandić mogao se naći u konkurenciji za vikend, ali ga je status stranca ostavio po strani.

Sinoćnjom utakmicom 22. kola Premijer lige BiH, Široki Brijeg – Sarajevo, zaključen je drugi krug natjecanja u Premijer ligi BiH, idućeg vikenda počinje treći krug u kojem nas čeka još jedanaest utakmica.

Svaki će klub odigrati sa preostalih 11 rivala iz Lige, raspored će biti napravljen po Bergerovim tablicama.

Kopirati
Drag cursor here to close