Drugi ovosezonski okršaj velikih rivala

Jakovljević oprezan pred derbi: Mi smo sve bolji, ali i Velež je dobar

Utakmica Velež – Zrinjski igra se u subotu u 15 sati na stadionu Rođeni, uz prijenos na Moja TV. Mostarski derbi sudit će Zoran Grbić
Sport / Nogomet | 17. 10. 2019. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski derbiji su posebni pa je takav i duel Veleža i Zrinjskog.

No Mostarski je derbi 'posebniji' jer gradske rivale veže duboko isprepletena povijest s izraženim navijačkim antagonizmom.

Ali opet, s natjecateljskog stajališta, to će biti još jedna utakmica za bodove u koje i jedni i drugi unose svoje šanse.

"Derbi sam po sebi nosi to da nitko nije izraziti favorit, sigurno da nama predstoji jedna jako teška i zahtjevna utakmica. Velež igra dobro u posljednje vrijeme od kako je na klupi trener Dudić, znamo što nam taj susret donosi tako da ćemo nadam se od prvog minuta ući maksimalno oprezno i koncentrirano i na kraju doći do pozitivnog rezultata", kazao je za Bljesak.info dokapetan 'Plemića' Slobodan Jakovljević.

"Što se forme tiče mislim da je utakmica protiv Sarajeva i Rijeke jedan dobar pokazatelj da mi nismo zaboravili igrati nogomet i da na takav sličan način treba ulaziti u svaki meč. Iskreno što se nas igrača tiče vlada izuzetno pozitivna energija i sve su misli trenutno uperene ka suboti i derbiju", kazao je defanzivac Zrinjskog.

Foto: Bljesak.info / Kapetan Zrinjskog Slobodan Jakovljević

Ekipa Zrinjskog je od ligaške utakmice sa Slobodom jača za argentinskog nogometaša Luisa Ibaneza.

- O Ibanezu ne treba previse trošiti riječi, znamo o kakvom se nogometaši radi i sigurno da nam njegovo iskustvo može donijeti dosta toga.

Slijedi dakle novi okršaj u Vrapčićima, gdje je u prvom poslijeratnom obračunu Velež slavio 2:0. Odigrano je zatim još šest derbija – do prvog Veležovog skoka dolje, u niži rang (na kraju sezone 2002/2003.), a na novi se derbi moralo čekati do 28. listopada 2006. godine. Velež je u samoj završnici duela u Vrapčićima, golom Obada stigao do pobjede 2:1. Na klupi Rođenih je bio Milomir Šešlija, Zrinjski je vodio Blaž Slišković. Istim rezultatom završen je i drugi duel te sezone, Zrinjski je izašao kao pobjednik - Kordić je pogodio za 2:1.

Sve do 13. rujna 2008. godine gosti nisu mogli doći do bodova u međusobnim okršajima, a onda je Zrinjski, s klupe predvođen Draganom Jovićem, stigao do slavlja u Vrapčićima - golovima Kordića i još uvijek aktivnog Đurića. Taj trijumf Zrinjskog poremetio je balans domaći - gosti, puno više u slučaju domaćinstva Veleža, nego Zrinjskog. Jer Velež je uspio samo jednom kroz prvenstvene susrete uzeti bod Pod Bijelim brijegom (0:0, studeni 2013.), dok je Zrinjski u Vrapčićima tri puta remizirao (0:0, 1:1, 1:1) te još jednom uzeo puni plijen – na svom zadnjem gostovanju Veležu 24. listopada 2015. godine, kada je Pero Stojkić bio strijelac jedinog gola. U zadnjem prvenstvenom okršaju iz svibnja 2016. Zrinjski je minimalno slavio kod kuće.

Zrinjski je svladao Velež 1:0 u srpnju ove godine u susretu 2. kola Premijer lige BiH, a mostarski gradski derbi odlučio je autogol Denisa Zvonića.

Utakmica Velež – Zrinjski igra se u subotu u 15 sati na stadionu Rođeni, uz prijenos na Moja TV. Mostarski derbi sudit će Zoran Grbić, s pomoćnicima Radislavom Kačavendom i Stefanom Tešanovićem. Dodatni suci bit će Haris Kaljanac i Luka Bilbija, dok će četvrti sudac biti Dragan Petrović.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close