Remi u Doboj Kaknju

Brandao zabio dva gola u remiju protiv Mladosti DK

Mogao je Velež i do preokreta. Velić je u nadoknadi ispustio loptu, ali Fajić to ne koristi i propada odlična šansa, pa je ostalo 2:2 do kraja.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2019. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladost je u 12. kolu Premijer lige BiH u Doboj Kaknju dočekala Velež, a na kraju je susret završen rezultatom 2:2.

Iako su gosti iz Mostara bili ti koji su kontrolirali igru i imali bolje šanse u prvom poluvremenu, Mladost je svoje prilike za razliku od Rođenih koristila i stekla je dva gola prednosti nakon 45 minuta igre.

Do vodstva je domaći tim stigao u 16. minuti. Bobić je prvo skinuo sjajan udarac Fanima, lopta odlazi u korner, a nakon što su domaći izveli udarac iz kuta, Fanimo ponovo šutira i prekrasno pogađa za 1:0.

Potom je Velež imao pokušaje preko Fajića i Brandaa, Velić nije imao problema, da bi u 28. minuti obrana Rođenih ponovo kiksala.

Mladost je odigrala sjajnu kontru. Hiroš i Fanimo su izigrali obranu protivnika, a Hiroš akciju završava pogotkom za 2:0.

Do kraja prvog dijela opsada gola domaćina. Brandao dva puta, Ćosić je pokušao, ali Velić je bio nesavladiv i na odmor se otišlo vodstvom domaćina od 2:0, prenosi SportSport.ba.

Nastava donosi mnogo mirniju igru. Domaći su zatvorili utakmicu, a Rođeni su u većem dijelu nastavka bili potpuno bezopasni.

Tek u 72. minuti stvaraju prvu veliku šansu. Zeljković je izašao sam pred Velića, matirao ga, ali Isaković spašava s gol-linije.

Velež se ipak uspio vratiti u meč. U 83. minuti Brandao je uspio da pogodi na asistenciju Behrama za 2:1 i nadu za Rođene da mogu do bodova u ovom susretu.

To se na kraju i dogodilo. Brandao je u 89. minuti završio sjajnu akciju za izjednačenje rezultata na 2:2.

Mogao je Velež i do preokreta. Velić je u nadoknadi ispustio loptu, ali Fajić to ne koristi i propada odlična šansa, pa je ostalo 2:2 do kraja.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close