Dramatična završnica na Pecari

Široki srušio Zrinjski tricom s koša na koš sa zvukom sirene

Junak utakmice bio je Ivan Mikulić koji je pogodio tricu s koša na koš sa zvukom sirene pri rezultatu 84:85
Sport / Košarka | 07. 02. 2018. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Širokog slavili su protiv Zrinjskog 87:85 (22:20, 25:20, 16:22, 24:23) u hercegovačkom derbiju 18. kola Lige 11 Košarkaškog prvenstva BiH igranom u dvorani Pecara nanijevši gostima drugi ovosezonski poraz.

Junak utakmice bio je Ivan Mikulić koji je pogodio tricu s koša na koš sa zvukom sirene pri rezultatu 84:85. Suci koš nisu odmah priznali, no nakon kraćih konzultacija odlučili su da je Mikulić ispustio loptu iz ruke prije nego se oglasila sirena za kraj.

Široki je bolje ušao u utakmicu te je konstantno vodio, no ''Plemići'' su im stalno ''puhali za vratom''. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu domaćih 47:40. 

U trećoj četvrtini Mostarci su pojačali tempo i poveli, no prednost nisu uspjeli povećati.

Zadnja dionica susreta donijela je pravu dramu na Pecari kada se igrala triler završnica sa slobodnim bacanjima u kojoj je Zrinjski imao i +4 te se činilo da se Širokobriježani ne mogu iščupati iz poraza. Ipak, heroj susreta Ivan Mikulić pogodio je tricu tri sekunde prije kraja za 84:85 nakon čega su domaći napravili brzi faul. 

Video: Snimka utakmice HKK Široki - HKK Zrinjski

Tragičar za goste bio je Aleksandar Sokolović koji je dvije sekunde prije kraja promašio dva slobodna bacanja nakon čega je lopta došla u ruke Karačiću koji ju dodaje za Mikulića, a ovaj pogađa nesvakidašnju tricu za erupciju oduševljenja na Pecari.

Nakon što je s 28 koševa predvodio Široki u pobjedi protiv Kaknja u prošlom kolu, i ove večeri je šuterski najraspoloženiji bio novopridošli 22-godišnji Amerikanac T.J. Cromer koji je ubacio 21 koš (5 skokova, 3 asistencije). Markus Lončar dodao je 13 dok su Mateo Čolak i Ivan Karačić postigli po 12 koševa. Junak susreta Ivan Mikulić postigao je 8 koševa od čega dvije ključne trice.

U redovima Zrinjskog Vedran Princ i Ali Demić ubacili su po 16 koševa, a po 14 su pridodali Sven Smajlagić i Marko Ramljak.

Kopirati
Drag cursor here to close