'Pao' Borac

Velika pobjeda Zrinjskog u ABA Ligi 2

Ovom pobjedom Zrinjski je ostao u realnim kombinacijama za Final Four ABA 2 lige.
Sport / Košarka | 01. 02. 2018. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fantastična košarka viđena je večeras u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg.

Košarkaši HKK Zrinjskog i čačanskog Borca odigrali su, u sklopu 16.kola ABA 2 lige, najbolju košarkašku utakmicu viđenu u gradu na Neretvi posljednjih nekoliko godina.

Gosti iz Srbije bolje su otvorili utakmicu i nakon prvih deset minuta imali su prednost od pet poena razlike, da bi do poluvremena još boljom igrom stigli do 13 poena razlike.

Zrinjski je nakon toga zaigrao sjajno i u trećoj četvrtini s nekoliko mini-serija totalno je anulirao prednost Borca, da bi početkom posljednje dionice stigli u prednost, a pobjedu Zrinjskom donio je Smajlagić koji je četiri sekunde prije kraja kod rezultata 78:76 postigao dva poena i riješio pitanje pobjednika.

Velika pobjeda Zrinjskog koji su predvodili Smajlagić s 21 košem i Miličević sa 17. Odlični su bili i Igrutinović i Sokolović sa 11 odnosno 10 poena.

Sjajnu ekipu Borca predvodio je iskusni Marko Marinović sa 16 i Stojadinović sa 12, dok je Ilija Đoković sjajno dirigirao igrom svoje momčadi.

Ovom pobjedom Zrinjski je ostao u realnim kombinacijama za Final Four ABA 2 lige.

"Imam osjećaj da sa prevelikim respektom ulazimo u ove utakmice, jako loša obrana prvi dio jednostavno nismo bili agresivni. U drugom dijelu kada smo digli agresiju govori i rezultat u drugom dijelu 41-24, sigurno da sam zadovoljan. Pobjeda protiv Borca je izuzetno bitna. Čestitam momcima na odličnoj igri jer kada ovako igramo ja se ne bojim igrati protiv nikoga. Veliko hvala navijačima na prelijepom ambijentu zaista je lijepo igrati ovdje", kazao je nakon utakmice Hrvoje Vlašić, trener HKK Zrinjski Mostar.

"Čestitao bih dečkima jer smo skupili glave i u drugom poluvremenu smo pokazali drugu igru. Znali smo da tako možemo igrati ali od početka se uvukla nervoza. Nismo imali nikakva očekivanja i potajno smo se nadali da ćemo uzeti pobjedu. Malo smo bili bez energije prvi dio i trener nas je uspio motivirati drugi dio, digli smo obranu na razinu više i mislim da je to na kraju donijelo i pobjedu", kazao je odlično raspoloženi i najbolji strijelac kod Mostaraca Sven Smajlagić.

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi. Mi smo dvije četvrtine imali apsolutnu kontrolu rezultata, nismo uspjeli u nastavku igre sa time. Krajem utakmice nismo uspjeli nametnuti agresivnost što je Zrinjski iskoristio i uhvatio rezultatski priključak. Sam finiš utakmice je bio pun nervoze što moji igrači nisu baš podjeli", kazao je Raško Bojić, trener KK Borac.

"Mi ponavljamo greške iz utakmice u utakmicu i ako hoćemo da se plasiramo na final four moramo da to ispravimo. Čestitam Zrinjskom na odličnoj igri, pokazali su da mogu u final four. Zahvalio bih se publici na fer i korektnom navijanju", izjavio je košarkaš KK Borac Marko Marinović.

Kopirati
Drag cursor here to close