Košarka u BiH

Klubovi pisali Savezu: Ili radite svoj posao ili osnivamo novu ligu!

Košarka u Europi praktično ne postoji, odnosno nema aktivnih liga, ali većina država barem ima plan za iduću sezonu. U BiH ne postoji čak ni plan.
Sport / Košarka | 31. 07. 2020. u 10:42 S.B. | Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podsjetimo, nakon što su ABA 2 ligaši (OKK Spars, HKK Široki, OKK Sloboda) zatražili da budu, kao i Igokea, oslobođeni prvog dijela prvenstva, 'skočili' su ostali klubovi i zaprijetili istupanjem iz lige ako im se to omogući.

 Sve to izazvalo je zastoj, pa se u domaćem muškom prvenstvu apsolutno ništa ne zna, a za samo 15 dana klubovi bi trebali krenuti s pripremama.

 Stoga je devet košarkaških klubova u Bosni i Hercegovini poslalo zahtjev KS BiH da se u roku od pet dana očituje o datumu, rasporedu i sastavu Prvenstva BiH.

 Ovo pismo su potpisali KK Mladost, KK Leotar, KK Bratunac, KK Čapljina, KK Bosna Royal, KK Promo Donji Vakuf, KK Kakanj, KK Zrinjski i KK Borac.

 Oni traže da Savez napokon odluči što s prvenstvom, odnosno da Mirza Teletović i ekipa napokon počnu raditi svoj posao. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

Pismo klubova prenosimo u cijelosti. 

''Još jednom vam se obraćamo sa zahtjevom da ne urušavate Premijer ligu BiH nego da radite svoj posao jer je stanje u kakvom držite klubove nenormalno. Ako vam to nešto znači, moramo vas podsjetiti da ne postoji liga u Europi, a vjerojatno ni u svijetu da klubovi koji čine tu ligu mole Savez da odredi sastav i sistem takmičenja te ga javno objavi makar 60 dana prije nego li ona treba početi. Svatko tko je radio u sportu zna kakvi su to problemi, izuzev ljudi iz KSBiH koji izgleda to ne znaju.

Ponovit ćemo još jednom, košarka u BiH je talac ‘manjine klubova’ koji ne žele igrati bh. ligu već drugi rang takmičenja privatne lige, a u javnosti se predstavljaju kao veliki zagovornici zajedničke lige. Klubovi potpisnici ovog dopisa ostavljaju organima KSBiH pet dana roka od dana objave, u skladu s voljom ogromne većine klubova kao i javnosti BiH, da objavi datum početka lige, kao i raspored takmičenja.

U protivnom, ako KSBiH i dalje bude ignorirao volju ogromne većine klubova, naši klubovi će krenuti putem samoorganiziranja, a na KSBiH je odgovornost za nastale posljedice po košarku u BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close