U srijedu sastanak

Prvenstvo BiH bez ABA ligaša?!

Prvi put još od 16. ožujka, kada je KS BiH prekinuo košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine te proglasio Igokeu prvakom, nešto će se napokon pomjeriti s mrtve točke u domaćoj klupskoj košarci.
Sport / Košarka | 07. 07. 2020. u 12:05 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove srijede zakazana je sjednica Upravnog odbora KS-a BiH koja bi trebala donijeti neke odluke kada je u pitanju domaće prvenstvo za iduću sezonu. Prije te sjednice sastanak će imati klubovi prvoligaši koji će razmotriti prijedlog sustava natjecanja iduće sezone.
 
Prijedlog je takav da odgovara klubovima koji će igrati ABA ligu (Igokea) i ABA 2 ligu (Široki, Spars, Sloboda), a po njemu ta četiri kluba ne bi igrali prvenstvo nego bi se uključili u Ligu za prvaka nekad u veljači ili ožujku. Ostali klubovi bi igrali prvenstvo i samo dva kluba bi se priključila 'povlaštenima' u borbi za naslov, dok bi se svi ostali borili za ostanak.
 
Prijedlog ide isključivo u korist ABA ligašima, jer u tom slučaju oni bi bili oslobođeni obaveza u domaćem prvenstvu, u kojem bi odigrali samo zadnjih 10 kola i eventualno doigravanje.
 
Doznajemo da se ovom prijedlogu protive svi oni koji će igrati 'samo' prvenstvo (Zrinjski, Leotar, Čapljina, Mladost, Promo, Bratunac...), ali isto tako doznajemo da će prijedlog vrlo vjerojatno proći.
 
Naime, od šest članova UO-a čak četvorica su zaposlenici klubova koji su prijedlog uputili - Boris Spasojević i Siniša Kovačević (Igokea), Vinko Batinić (Široki), Aid Berbić (Sloboda). 'Ostale' predstavlja Dalibor Miloš (Zrinjski), a Mirza Teletović (predsjednik KS BiH) bi trebao biti neutralan.
 
Kopirati
Drag cursor here to close