Plati pa igraj

Četiri kluba iz BIH u ABA ligi, među njima i drugoligaš

Nešto malo više od mjesec dana nakon burne Skupštine ABA lige, koja je trajala preko sedam sati, košarkaški klubovi iz regije opet se sastaju danas putem video konferencije.
Sport / Košarka | 29. 06. 2020. u 13:35 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošla skupština bila je vrlo burna, ali tada se raspravljalo o plasmanu u Euroligu. Sada je na dnevnom redu ABA 2 liga, a tu bi trebalo biti malo manje 'vatre' jer je sve dogovoreno. 

Kako doznaju podgoričke Vijesti ABA 2 liga se širi na 14 klubova. Prijavilo se devet klubova koji su pravo nastupa stekli kroz nacionalna prvenstva - Sutjeska, Lovćen (Crna Gora), Sloboda Užice, Zlatibor (Srbija), HKK Široki, OKK Spars (Bosna i Hercegovina), Gorica (Hrvatska), Helios (Slovenija) i Rabotnički (Sjeverna Makedonija), a još pet klubova dobit će posebne pozivnice. 

Vijesti pišu da će dvije otići u Podgoricu, za KK Podgorica te Studentski Centar, koji je ispostava moćne podgoričke Budućnosti. Pozivnicu će dobiti i Mladost Zemun, razvojna momčad beogradskog Partizana. 

Prema istom izvoru dvije će dobiti klubovi iz BiH – banjalučki Borac i tuzlanska Sloboda.

Po ovome se vidi da kriteriji za dobivanje pozivnice nisu oštri, u biti – tko plati, dobit će je, budući da su Borac i Podgorica do ove sezone bili drugoligaši.

Kopirati
Drag cursor here to close