Biskupi

BiH lani napustilo 18.500 vjernika, Hercegovinu u pet godina 15.000

Nadbiskup Puljić je poručio medijima da se stvara pozitivna klima.
Kultura / Vjera | 21. 03. 2018. u 13:16 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko-duvanjska biskupija ostala je u 2017. godini bez 5.000 vjernika, rekao je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, a nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić dodao je kako su oni, aludirajući na Vrhobosansku biskupiju,ostali bez 13.500 ljudi.


''Jedna od naših biskupija, da joj ne spominjem ime, doživjela je da su šestorica vjeroučitelja koji su regularno zaposleni i od države i od crkve imaju regularnu plaću i osiguranje napustili vjeroučiteljsku službu i otišli na zapad, a sedam ih se najavljuje za ovu godinu'', rekao je biskup Perić.

''Samo iz Hercegovine u zadnjih pet godina odselilo je 15.000 ljudi. Nije to mali broj. Ne samo da su otišli nego sada traže: hoćemo svećenika. Ne samo da sam njega izgubio nego mu sad treba dati i svećenika'', rekao je biskup i dodao kako u pet misija treba svećenika.

Nadbiskup Puljić je poručio medijima da se stvara pozitivna klima.

''Previše nabijamo negativno klimu, ispada da dolazi Sudnji dan dajmo malo više volje za život u ovim prostorima a onda pomozimo i da ti naši političari budu odgovorni u svojem odnosu prema svojem zadatku i ljudima'', rekao je nadbiskup.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close