Široki Brijeg

Kraljević: Netko potiče priče o iseljavanju samo da se iselimo

Vijesti / Flash | 27. 07. 2017. u 10:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Odlasci mladih se potenciraju sa strane kako bi nas bilo manje'', izjavio je za Večernji list gradonačelnik grada Širokog Brijega Miro Kraljević.

Kraljević kaže kako se priča o odlascima politizira.

''Imam osjećaj da netko sa strane to potencira ne bi li nas bolje pokrenuo da se selimo, da nas bude manje. Ne treba na to nasjedati. Vjerujem da će se dosta ljudi vratiti jer ni tamo ne cvatu ruže'', rekao je Kraljević.

Kaže kako nema podataka o broju iseljenih, ali da će se uskoro preko mjesnih zajednica i župnih ureda pokušati utvrditi pravo stanje.

''Jedno znam, danas je teško naći ljude za određene poslove i kod nas. S dobrim zanatom može se naći dobar posao i ovdje'', rekao je širokobriješki gradonačelnik.

Govoreći o podacima o razvijenosti u BiH, koji govore kako je Široki Brijeg nakon Sarajeva najrazvijeniji u našoj zemlji, Kraljević kaže kako je Široki Brijeg na vrhu.

''Vjerojatno smo ispred Sarajeva. Sarajevo izvlače, hoću reći, stavljaju na prvo mjesto neki drugi parametri. Tu su sve moguće državne institucije, od županijskih, preko federalnih i državnih, pa do međunarodnih. To ga izvlači i stavlja na prvo mjesto. Što se tiče gospodarskog dijela, mislim kako smo mi ispred njih'', rekao je, između ostalog, Kraljević.

Kopirati
Drag cursor here to close