Potreban razvoj gospodarstva

Fojnica i Vitez imaju problem sa upošljavanjem, iseljavanjem i obrazovanjem

Izaslanstvo HDZ-a BiH posjetilo Fojnicu i Vitez
Vijesti / Flash | 14. 11. 2017. u 17:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo HDZ-a BiH Županije Središnje Bosna, zajedno s dužnosnicima sa svih razina vlasti, posjetilo je u ponedjeljak Fojnicu gdje je razgovaralo s gvardijanom fra Mirom Relotom, kao i članovima stranačke organizacije u Fojnici.

Razgovaralo se o pitanjima koja tište ovu lokalnu zajednicu, prije svega infrastrukturnim problemima ali i pitanjima upošljavanja, iseljavanja i obrazovanja, priopćeno je u utorak iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH.

Na sastanku je istaknuto kako se gospodarstvo mora razvijati, ali ne na način da ugrožava ljude, kao što se pokušava s određenim projektima u Bakovićima. Dužnosnici HDZ-a BiH će uraditi sve da i u slučaju istražne koncesije za rudnik zlata Bakovići pravda bude zadovoljena te da se ništa ne radi što je suprotno zakonu i volji mještana, istaknuto je.

U sklopu posjeta općinskim odborima, visoko stranačko izaslanstvo u ponedjeljak je posjetilo i Vitez gdje HDZ BiH ima jednu od svojih najsnažnijih organizacija, koja je na prethodnim općim izborima osvojila više oid 5 500 glasova, a na lokalnim izborima je više od 6 000 birača svoje povjerenje poklonilo upravo HDZ-u BIH, vrativši mu i načelničku poziciju.

Svi ovi glasovi obvezuju da se radi i izvršavaju predizborna obećanja, ali uz još snažniju potporu s viših razina vlasti, kako bi sve obećano mogli i realizirati, istaknuli su u ime domaćina predsjednik općinskog odbora Boris Marjanović i načelnik Tomislav Bošnjak Matić, koji je predstavio aktualne projekte koje općina realizira i kazao gdje očekuje potporu.

Članovi Općinskog odbora koji su nazočili sastanku uputili su velik broj konkretnih, ali i životnih pitanja stranačkim dužnosnicima te su na taj način imali priliku dobiti informaciju u kojoj fazi su neki projekti ili koja su stranačka stajališta po nekim pitanjima.

  ''Vitez je jedan od naših najorganiziranijih općinskih ogranaka u Županiji koji svojim kvalitetnim stranačkim radom a posebno rezultatom koji ostvaruje treba služiti za primjer drugima. Vitez je važan kako županijskoj organizaciji HDZ BiH tako i našoj  Županiji gdje doprinosi ne samo u gospodarstvu nego i svim drugim segmentima života'', istaknuo je predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović, između ostalog, prilikom sastanka u Vitezu.

Aktualnu političku situaciju na višim razinama su predstavili i članovi predsjedništva HDZ BiH, zastupnici i ministri s viših razina vlasti, Marina Pendeš, Nikola Lovrinović, Zdenka Džambas i Lidija Bradara.

Samo zajedničkim snagama kroz HDZ BiH, ali i Hrvatski narodni sabor možemo kanalizirati politički interes Hrvata u BiH, a on prije svega treba biti vezan za euroatlantske integracije, usvajanje izmjena Izbornog zakona kojim bi se implementirala presuda Ustavnog suda BiH, kao i ustavna reforma kojom bi Hrvati osigurali ravnopravnost s druga dva naroda u BiH, zaključili su sudionici na sastanku u Vitezu, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close