Mostar

Odbor za obnovu Partizanskog: Za revitalizaciju potrebno 2 milijuna KM

Đulić ističe kako zapravo ne postoje dva odbora i da je u ovom slučaju gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u pravu.
Kultura / Flash | 11. 11. 2017. u 13:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak Odbora za obnovu i revitalizaciju Partizanskog spomen groblja održan je u subotu u Mostaru.

Kako je istaknuto tijekom sastanka, uloga spomenutog Odbora, na čijem je čelu Raif Dizdarević, je stvaranje pozitivne klime, ne samo u Mostaru, nego i šire za afirmaciju antifašizma kao civilizacijske baštine koja je naslijeđena.

Predsjednik Saveza antifašista i boraca NOB-a BiH Bakir Nakaš u izjavi za medije kazao je kako je Partizansko spomen groblje u Mostaru bolna točka Saveza antifašista i boraca NOR-a iz razloga što se takav jedan objekt, koji je zaslužio pozornost po svakom aspektu njegovog postojanja, danas nalazi u jadnom stanju.

Nakaš je ocijenio kako je stanje takvo zahvaljujući situaciji u kojoj se nalazi Mostar, te da se sve ono što se u Mostaru događa odražava i na Partizanskom spomen groblju.

Prema njegovim riječima, cilj današnjeg okupljanja je promijeniti svijest ljudi prema Partizanskom spomen groblju te ih potaknuti da razmišljaju o procesu obnove, revizalizacije i očuvanja.

Predsjednik UABNOR-a Mostar Sead Đulić kazao je kako je spomenuti Odbor formiran da pokrene priču o antifašizmu, da vrši pritisak na institucije države kojima je zakonska obveza da nacionalni spomenik BiH dovedu do njegovog reprezentativnog sjaja i izgleda i da ga takvim održe.

Na upit novinara da prokomentira postojanja dva Odbora za obnovu Partizanskog spomen groblja u Mostaru, Đulić ističe kako zapravo ne postoje dva odbora i da je u ovom slučaju gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u pravu.

Đulić ističe kako je, prema svojedobno urađenim projektima za odnovu Patrizanskog spomen groblja, potrebno milijun i 200 tisuća maraka, ali pošto je bilo još devastacija, kako je istaknuo, brojka će sigurno narasti i do 2 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close