Pregled tjedna

Ostavljeni u amanet mraku

Sahranjujemo se, mahali ne mahali. U nacrtanoj zemlji, mora se crtati kako drugi skaču. Jer, tko crta, mrzi Bosnu.
Kolumna / Pregled tjedna | 10. 12. 2018. u 09:15 Berislav JURIČ
Kopirati

3.12. – Ponedjeljak

Kroz sarajevski zagađeni zrak provukla se isprika javnosti Televizije Sarajevo zbog karikature kojom su, kako navode, ''ismijani lik i djelo'' Alije Izetbegovića. Iako je u karikaturama Filipa Andronika Milorad Dodik prošao puno gore, zgrožena je javnost samo spomenom Alije, a karikaturist će na vlastitoj koži osjetiti kakva je nesloboda ona sloboda za koju tvrde da su nam je dali.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok tisuće karikatura svakodnevno uništava živote u ovoj karikaturi od države našla se televizija pokunjiti i SDA pobuniti zbog crteža. Mraku nas je u amanet poluismijani Alija ostavio. Da nas guta...

 4.12. – Utorak

S biroa je isparilo skoro četiri tisuće ljudi. Ono bez čega ni najsiromašniji u BiH ne mogu dobit će nove cijene - za kutiju dima plaćat će se i preko 6 KM. Poskupit će ugljen. Vlada traži odgodu vječito odgođenog problema u Aluminiju. Država je zabrinuta za radnike iz BiH u Sloveniji. Za radnike u BiH nitko ne brine.

5.12. – Srijeda

Da njemu zastava znači puno više od mlataranja prazne slame pokazao je Milorad Dodik napustivši sastanak s Vijećem za provedbu mira. Otišla je, dakle vijest o našem mahanju na još jednu veću razinu. Prizori iz Predsjedništva BiH, dok se Željko Komšić kafanski keleberi pri novom raspadu države, Dodik čita lekciju i odlazi, pokazuju da nikada neće biti dogovora o NATO-u ma koliko on širio ruke za nama.

A da se nekima opako šire zajednice pokazuju prijetnje upućene karikaturistu Filipu Androniku zbog spominjanja Alije s Kovača. Sahranjujemo se, mahali ne mahali. U nacrtanoj zemlji, mora se crtati kako drugi skaču. Jer, tko crta, mrzi Bosnu.

6.12. – Četvrtak

Hrvatska je pripremila deklaraciju o Hrvatima u BiH. Poručeno je kako ona neće ništa promijeniti ali da će poslati jaku poruku. Hrvatima u BiH se manta od poruka.

Zamantat će im se i od toga što je Europski parlament prepoznao manjkavosti u izboru izaslanika u Dom naroda kao što će im se odmatati od isprike Marine Pendeš, ministrice koja je s #notprezidentom Komšićem postrojila vojsku.

7.12. – Petak

Ćevabdžinica je proglašena krivom za zagađenje zraka u Sarajevu.

U Novom je Travniku zvijer s 3 promila alkohola pokosila ženu i četvero djece. Majka i kći su preminule a zvijer je pokazala još jednom nemar države za bilo što osim za visoke razine.

One koji provode i donose zakone, nikad ništa neće udariti. Pogotovo ne savjest.

8.12. – Subota

Bez ikakvog razloga stotine su ljudi dovučene na državne jasle upozoravaju oni kojima se da upozoravati. Jasle u BiH su odavno pretrpane, slama se desetljećima mlati a skupi aparat služi samo da se opravda postojanje ovakve države a to je da postoji samo za hranjenje poslušnih a da svima drugima bude najveći neprijatelj.

9.12. – Nedjelja

Dogodi se i to pa stranka Željka Komšića staje u obranu hrvatstva. Visoki predstavnici dobili su više jezikovih juha. Nastavlja se mahanje zastavom i mrakom.

  

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati