Nakon pisanja Bljeska

Poništen natječaj za prodaju odmarališta u Neumu

Nakon pisanja portala Bljesak.info, kako je prodaja Poštanskog odmarališta u Neumu nezakonita, jer ovo odmaralište nije u vlasništvu 'PH pošte', na službenim stranicama Agencije za privatizaciju objavljeno je kako je natječaj metodom neposredne pogod
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 12. 2018. u 14:17 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine poništila je natječaj za prodaju imovine u vlasništvu 'JP BH POŠTA' d.o.o. Sarajevo, a koji se odnosi na objekt Poštanskog odmarališta u Neumu.

Naime, nakon pisanja portala Bljesak.info, kako je prodaja Poštanskog odmarališta u Neumu nezakonita, jer ovo odmaralište nije u vlasništvu 'PH pošte', na službenim stranicama Agencije za privatizaciju objavljeno je kako je natječaj metodom neposredne pogodbe poništen.

Foto: www.apf.com.ba / Objava na službenim stranicama Agencije za privatizaciju

Postupak upisa vlasništva za objekt, koji je prije odmarališta bio ribarska zadruga a koji je u procesu nacionalizacije uzela tadašnja država, obustavljen je temeljem zahtjeva koji su, između ostalih, predali i nasljednici njenih graditelja, koji traže da im se priznaju vlasnička prava.

''Ova prodaja nije zakonita, odnosno netko prodaje nešto što nije njegovo. Imaju stare papire koji su stavljeni van snage, isto kao što i mi imamo stare papire po kojima smo mi nasljednici osnivača i graditelja ribarske kuće, koja je kasnije pripala Poštanskom odmaralištu, odnosno država im je to dala nakon Drugog svjetskog rata'', rekao je ranije za Bljesak.info Nikša Čamo, jedan od nasljednika.

Čamo je priložio i rješenje gruntovnice u Čapljini prema kojem se obustavlja postupak upisa vlasništva jer temeljem ovog zahtjeva, nije bilo moguće utvrditi najvjerojatnijeg vlasnika objekta, kao i rješenje Općinskog suda u Čapljini po kome su navedene katastarske čestice plombirane.

O svom postupku nasljednici su obavijestili Agenciju za privatizaciju FBiH, poslavši im rješenje iz gruntovnice na osnovu kojeg se vidi kako oni nemaju vlasništvo, te su tražili da s epostupak ove prodaj obustavi, što je danas i učinjeno.

Podsjećamo, Agencija za privatizaciju Federacije BiH, ponudila je prodaju ovog objekta po početnoj cijeni od 1,85 milijuna maraka. To je za 185.235 KM niža ponuda od prvobitne koja je propala, jer se javio samo jedan ponuđač, a što po pravilniku nije bilo dovoljno da se ona provede. U prvoj aukcijskoj prodaji ovih nekretnina, koja je raspisana krajem lipnja ove godine, početna cijena je iznosila 2.044.575 KM. U pitanju su hotel sa dvorištem ukupne površine 565 kvadrata te ribarska kuća sa dvorištem ukupne površine 340 kvadratnih metara.

Kopirati
Drag cursor here to close