Aromaterapija

Mirisni putevi – Novi adut Hercegovine

Jedva 20 posto potreba farmaceutske industrije Bosne i Hercegovine se zadovoljava od domaće proizvodnje, a sve ostalo se uvozi…
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 10. 2020. u 07:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon vinskih cesta, Hercegovina dobiva mirisne puteve, objavio je BHRT. To je nova turistička atrakcija juga zemlje. Hercegovina tako sada turiste privlači ljekovitim biljem i pripravcima. A, aromaterapija je nešto što, kažu, treba doživjeti.

A, ljekovito bilje nisu samo čajevi. Tu su i eterična ulja, biljne kapi, kozmetički proizvodi. Tako, ilustracije radi, jedva 20 posto potreba farmaceutske industrije Bosne i Hercegovine se zadovoljava od domaće proizvodnje, a sve ostalo se uvozi. To je sasvim dovoljan razlog da se započne s plantažnim uzgojem ljekovitog bilja.

Eterična ulja uvode nas u svijet mirisa ili aromaterapije. Stručnjaci kažu da sastav samo jednog eteričnog ulja može da pomogne kod deset različitih vrsta bolesti.

Mirela Kovačević, obiteljski aromaterapeut, kaže kako aromaterapija je blaga i neinvaziona metoda liječenja i uopće podržavanja čovjeka i čuvanja imuniteta i čovjekovog zdravlja.

''Mi aromaterapijom ne možemo da naškodimo čovjeku, a ljudi jako lijepo reagiraju na aromaterapiju i u jednoj su lijepoj sinergiji'', rekla je.

Video: Mirisni putevi Hercegovine
Kopirati
Drag cursor here to close