Široki Brijeg

Jare dobivaju kulturno-sportski centar, ukupna investicija više od milijun maraka

Dvorana bi, tvrde, trebala biti višenamjenska, a predviđeno je 200 do 300 sjedećih mjesta s tribinama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 04. 2020. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Igralište u MZ Jare

Kulturno-sportski centar uskoro će se graditi u širokobriješkom mjestu Jare, čija je ukupna vrijednost više od milijun maraka.

''Na kompleksu područne osnovne škole u Jarama predviđena je izgradnja Kulturno sportskog doma namijenjenog za obavljanje tjelesne kulture u sklopu nastave, kao i za potrebe šire društvene zajednice'', kazali su za Bljesak.info iz Grada Širokog Brijega.

Planirani objekt je, navode, lociran sa sjeverozapadne strane objekta škole i “toplom vezom“  je povezan sa školom. Sastojat će se od tri međusobno povezane cjeline, dvorane, pomoćnih prostorija i prostorija za potrebe lokalne društvene zajednice.

Sve cjeline su, po projektu, povezane sa unutarnjom komunikacijom i imaju vanjske zasebne ulaze. Dvorana bi, tvrde, trebala biti višenamjenska, a predviđeno je 200 do 300 sjedećih mjesta s tribinama. Veličina dvorane je 31,00 X 20,50 metara. Ukupna korisna površina iznosi 955,09 četvornih metara.

Iz Grada ističu da u ovom trenutku ne mogu biti konkretniji po pitanju izgradnje jer je projekt još u početku.

''Trenutno radimo na prvoj fazi, a nastavak i završetak projekta očekuje se po osiguravanju financijskih sredstava. Početak radova očekujmo na ljeto po okončanju natječajne procedure. Nadamo se da neće biti većih problema'', kazali su za Bljesak.info.

Ukupna vrijednost projekta, tvrde, veća je od 1.000.000 maraka, a u prvoj fazi namjera je utrošiti cca 150.000 KM s PDV-om.

Većina tih sredstava, dodaju, osigurana je preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH kroz njihove programe pomoći na koje su aplicirali s ovim projektom.

Podsjećamo, u mjesnoj zajednici Jare postoji otvoreni sportski teren s rasvjetom i tribinama. Na njemu se može igrati mali nogomet i košarka, kao i igrati rukomet te tenis.

Kopirati
Drag cursor here to close