Radnici očajni

Tempo-Vranica: Nema direktora, nema doprinosa, nema plaća

Direktora tvrtke Tempo- Vranica smo željeli kontaktirati povodom navoda radnika da im ova tvrtka duguje dvije plaće i uplatu doprinosa.
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 05. 2018. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Direktora nema, on je najvjerojatnije podnio ostavku'', rečeno nam je iz tvrtke Tempo-Vranica na naš  zahtjev da razgovaramo s direktorom tvrtke Jakovom Terzićem povodom informacija da je mostarska tvrtka ugašena,a da su radnici, bez plaća i doprinosa poslani kućama.

Terzića smo pokušavali dobiti na mobitel, ali nije odgovarao na naše pozive. Pojedini radnici ovog poduzeća tvrde da je napustio i tvrtku i državu.

Direktora tvrtke Tempo- Vranica smo željeli kontaktirati povodom navoda radnika da im ova tvrtka duguje dvije plaće i uplatu doprinosa.

''Nedavno ste pisali o obespravljenim radnicima Vranice. Evo dva mjeseca iza toga direktor Jakov Terzić je pobjegao u Hrvatsku i nije se vise vraćao. Ostao nam je dužan oko 2 plaće i oko 14 mjeseci staža. I to ne samo nama, nego i raznim dobavljačima s kojim su poslovali. Tempo Vranica više ne postoji, rasprodali su imovinu. Radnici su digli tužbu, ali ne znamo što će dalje biti'', rekli su nam radnici.

Na Zavod ne mogu

Radnici tvrde kako postoje radnici koji bi mogli ići u mirovinu, samo da su im uplaćeni doprinosi u Vranici.

''Pola radnika u mjesec i pol dana otkako se pisalo u medijima je dobilo otkaz ili sami otišli iz firme, a pola će još možda u vrh glave raditi pola mjeseca i onda brajo moj svatko svojoj kući, jer na Zavod ne mogu'', tvrde radnici Tempo - Vranice.

Podsjećamo, da je Bljesak.info u ožujku pisao kako su radnici tvrtke Tempo-Vranica  štrajkali.

''Nisu nam uplaćeni doprinosi za prošlu godinu, plaće nismo primili već tri mjeseca. Četiri puta smo razgovarali s direktorom, obećavao nam je plaće, ali one nisu uplaćene. Mi mu više ne vjerujemo”, rekli su nam radnici tada.

Poljuljana likvidnost

Tada je Terzić rekao kako je ''likvidnost tvrtke Tempo-Vranica je poljuljana zbog nemogućnosti naplate potraživanja''.

''Istina je da je u zadnjih par mjeseci došlo do određenih poremećaja u plaćanju naših obveza, a tako i plaća. Doprinosi nisu plaćeni od travnja prošle godine, ali imamo sporazum s poreznom upravom gdje smo dali adekvatna jamstva da ćemo to obročno plaćati. Dali smo jamstvo u obliku bankovne garancije i u obliku dvije nekretnine koje smo založili'', rekao je tada Terzić.

On nam je tada tvrdio kako Tempo-Vranica potražuje novac kojeg je zaradila kao podizvođač radova na izgradnji kolektora u Mostaru.

''Potražujemo od glavnog investitora, odnosno od glavnih izvođača, jer smo mi bili podizvođači, oko 1,2 milijuna KM i zbog te činjenice došlo je do ovih financijskih poremećaja'', rekao je tada Terzić.

Tada je također tvrdio kako se cjelokupno financijsko Vranice rapidno poboljšava u odnosu na prethodno razdoblje s aspekta smanjenja obveza.

Kopirati
Drag cursor here to close