Direktor za Bljesak

Vranica je poljuljana zbog nemogućnosti naplate potraživanja

I projekt gradskih kolektora utjecao je na stanje u Vranici. Naime, tvrtka još uvijek potražuje novac kojeg je zaradila kao podizvođač radova.
Gospodarstvo / Tvrtke | 09. 03. 2018. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Likvidnost tvrtke Tempo-Vranica je poljuljana zbog nemogućnosti naplate naših potraživanja'', rekao je za Bljesak.info direktor tvrtke Jakov Terzić potvrdivši kako su radnicima u petak uplaćene plaće te da su se oni vratili svojim obvezama.

''Istina je da je u zadnjih par mjeseci došlo do određenih poremećaja u plaćanju naših obveza, a tako i plaća. Doprinosi nisu plaćeni od travnja prošle godine, ali imamo sporazum s poreznom upravom gdje smo dali adekvatna jamstva da ćemo to obročno plaćati. Dali smo jamstvo u obliku bankovne garancije i u obliku dvije nekretnine koje smo založili'', rekao je Terzić.

Ističe kako je ''razlog cijeloj ovoj priči naplata prvenstveno s projekta pročistača''.

''Potražujemo od glavnog investitora, odnosno od glavnih izvođača, jer smo mi bili podizvođači, oko 1,2 milijuna KM i zbog te činjenice došlo je do ovih financijskih poremećaja'', rekao je.

Dodao je i kako je projekt gradskih kolektora utjecao na stanje u Vranici. Naime, tvrtka još uvijek potražuje novac kojeg je zaradila kao podizvođač radova.

''Bili smo podizvođači grčke firme Actor koja je imala ugovor za izgradnju kolektora. Mi smo bili njezini podizvođači i 65 posto cjelokupne investicije smo mi odradili. Actor je samo implementirao svoju opremu a sve ostalo smo mi odradili  i nažalost došli u situaciju da je projekt završen a mi ostali uskraćeni za novac'', rekao je Terzić.  

No, unatoč tome, Terzić kaže kako se cjelokupno stanje financijsko Vranice je rapidno poboljšava u odnosu na prethodno razdoblje s aspekta smanjenja obveza.

''Vranica u odnosu na tri godine ima trećinu dugoročnih obveza u odnosu na ono što je imala prije 2-3 godine i nije upitna opstojnost Vranice'', rekao je.

Osvrnuo se i na njegovu povezanost s dubrovačkim hotelom iz kojeg bise, kako kaže, mogli izvući pogrešni zaključci.

''Bio sam direktor hotela Sumratin koji je bio u vlasništvu firme PGM Ragusa, koja je koristila hotel i imovinu kao kolateral za svoje kreditne aranžmane s bankom. Istina je da je banka preuzela hotel ali ne zbog obveza hotela nego kao sudužnik za obveze svojeg vlasnika. Obveze hotela u trenutku kad je imovinu preuzela banka su bile 160.000 eura, a prihodi su bili 3-3,5 milijuna eura, ali zbog sudužništva vlasnika, imovina je otišla banci'', pojasnio je Terzić.

Podsjećamo, radnici Vranice jučer su prosvjedovali zbog neisplaćene plaće te upozorili na stanje u tvrtki. Danas su, uz isplaćene plaće, pristupili svojim obvezama.

Kopirati
Drag cursor here to close