Podrška ženama

Uspješna poduzetnica: Ženama sam omogućila da rade u struci i osjećaju se dijelom društva

Podrška Fonda namijenjena je ženama sa invaliditetom, majkama djece sa invaliditetom, ženama iz ruralnih područja, žrtvama nasilja, te nezaposlenim mladim ženama
Gospodarstvo / Posao | 20. 03. 2019. u 13:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ponosna sam što sam ostvarila svoj san, zaposlila šest osoba i ženama omogućila da rade u struci i osjećaju se dijelom društva'', poručila je poduzetnica iz Teslića Sanela Mauzer, jedna od 96 žena koje je ranije podržao USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).

Kako bi se osigurala i dodatna podrška u pokretanju i razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena, predstavnici USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama danas su u Sarajevu potpisali ugovore sa predstavnicima devet lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini - Živinica, Žepča, Lopara, Prozor-Rame, Berkovića, Lukavca, Istočne Ilidže, Foče i Novog Grada.

Sredstva se dodjeljuju kroz Fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih grupa žena koji je osnovan početkom 2017. godine i kroz koji je do sada dodijeljeno blizu 700.000 KM, priopćeno je iz Programa podrške marginaliziranim grupama. 

''Cilj Fonda nije samo dodijeliti sredstva, nego pružiti i druge vidove podrške ženama, ohrabriti ih, ali i pokazati kolika je snaga marginaliziranih skupina. Na ovaj način pokazuje se kako se može strateški djelovati i kako to djelovanje poboljšava prvenstveno lokalnu zajednicu, ali i društvo u cijelosti'', istaknuo je direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama Jasmin Bešić.

Podrška Fonda namijenjena je ženama sa invaliditetom, majkama djece sa invaliditetom, ženama iz ruralnih područja, žrtvama nasilja, te nezaposlenim mladim ženama.

Kreiranjem Fonda između USAID/PPMG i partnera nastoje se stvoriti prilike za održivi razvoj poduzetništva marginaliziranih grupa žena, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u poduzetništvo i kreiranje novih radnih mjesta.

''Ožujak je mjesec žene i sretna sam da se ovakav događaj organizira baš sada. Svakodnevno moramo podsjećati na važnost žene, uspjehe koje su kroz povijest imale, ali i ukazivati na načine na koje možemo poboljšati njihov položaj u društvu'', naglasila je zamjenica ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ellen Germain.

Kopirati
Drag cursor here to close