8. ožujak

Bisnode: Žene u bh. biznisu pokazuju zaista izuzetne rezultat

Bisnode želi sretan 8. ožujak svim, a posebno poslovnim ženama
Gospodarstvo / Posao | 08. 03. 2019. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmi ožujak, međunarodni praznik žena, slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. A za njega su se izborile upravo radne žene. Jer ''Želiš li da se o nečemu govori, pitaj muškarca, želiš li da nešto bude napravljeno, pitaj ženu''.

Bisnode je priopćio da ih ne čudi činjenica da nešto više od petine od ukupnog broja bh. kompanija kojima su žene vlasnici ili menadžeri, kreiraju gotovo polovicu prihoda i radnih mjesta u BiH.

''Bisnode, kao društveno odgovorna kompanija, daje svoj doprinos osnaživanju žena, posebno u biznisu. Jedan od načina je organizacija Kluba Visokih peta, aktivnosti koja pruža podršku ženama poduzetnicama i uopće, ženama u biznisu. U pitanju je projekt posvećen poslovnim ženama, prije svega poduzetnicama i menadžericama, kojom kreiramo platformu za stvaranje novih poslovnih prilika za žene u biznisu. U četiri druženja u 2018. Klub je ugostio preko 200 poslovnih žena, iz više od 100 bh. kompanija i obrta, 30 kompanija i obrta je ispričalo svoju priču a predstavili smo više od 20 originalnih brendova bh. poduzetnica'', napisali su.

Druženja Kluba Visokih peta kao poslovnog networking eventa, dodaju, dala su korisne poslovne kontakte i lijepa prijateljstva.

''S ponosom možemo reći da je ovo projekt posvećen ženama sposobnim da svojom pozitivnom energijom postignu gotovo sve. Osim toga, po svom core biznisu, Bisnode veliku pozornost posvećuje rezultatima kompanija u kojima su žene vlasnici ili u menadžmentu, promovirajući njihova postignuća.  Analitik a koju smo radili za BiH pokazuju da je takvih u BiH 23,8 posto a da te kompanije kreiraju 44,1 posto ukupnog broja radnih mjesta i 39,8% prihoda bh. ekonomiji. U FBiH je više žena u menadžerskim strukturama nego u RS, a u RS je više žena vlasnica kompanija nego u FBiH. Statistika pokazuje da kompanije koje vode žene imaju manje problema u redovnom poslovanju  Interesantno da većina kompanija kojima rukovode žene dolaze iz oblasti zdravstva'', navode.

Žene u bh. biznisu pokazuju zaista izuzetne rezultate a posebno mjesto zaslužuju male poduzetnice i vlasnice kompanija, na kojima je još veći pritisak i odgovornost. One svojim ustrajnim radom i razvijanjem sebe kao ličnosti a zatim i svog biznisa, čine okosnicu promjene položaja žene u našem društvu.

''Stoga ako iskombinirate citate poznatih uspješnih žena različitog porijekla, obrazovanja i životnog iskustva, političarke Eleanor Roosevelt, pjevačice Pink i glumce Rozen Bar, dobit ćete izuzetan savjet za kraj: ''Nitko te ne može natjerati da se osjećaš manje vrijednom bez tvog dopuštenja! Suština je u tome da budete živi i neustrašivi, a ne da sjedite i šutite kao što bi neki ljudi voljeli. Jedna stvar koju žene moraju da nauče je da im nitko neće dati moć. Sama je jednostavno uzmeš!“

Kopirati
Drag cursor here to close