Praznik rada

Što gospoda želi radnicima?

I predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara uputio je čestitku.
Gospodarstvo / Posao | 30. 04. 2019. u 12:42

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik bh. građanima čestitao je 1. svibnja - Međunarodni praznik rada, uz želju da u dobrom zdravlju i raspoloženju provedu predstojeće praznike.

U čestitki se navodi da samo ekonomski jako i razvijeno društvo može dovesti do pune afirmacije i jačanja prava radnika, socijalne pravde i solidarnosti, ''na čemu trebamo predano raditi''.

''Simbolika proslave 1. svibnja je da se istakne i podsjeti na prava i zaštitu radnika, socijalnu pravdu, solidarnost i druge vrijednosti koje karakteriziraju demokratsko društvo. Institucije trebaju danas biti maksimalno posvećene poštovanju radničkih prava i nastoje da, u suradnji s predstavnicima sindikata i poslodavaca, sačuvaju što veći broj radnih mjesta, poboljšaju položaj radnika i stvore uvjete za novo zapošljavanje'', navodi se u Dodikovoj čestitki.

I predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara uputio je čestitku.

''Međunarodni praznik rada prigoda je da se istakne i podsjeti na zaštitu radnika i njihovih prava, prvenstveno prava na rad i na zaradu kojom radnik sebi i svojoj obitelji može osigurati dostojanstven život'', kazao je Čavara.

Također je istaknuo kako se u Federaciji BiH i BiH, unatoč napretku u području zapošljavanja i usvajanju niza zakonskih rješenja koja poboljšavaju uvjete rada, mora još mnogo toga učiniti na zakonodavnoj i provedbenoj razini kako bi se unaprijedio gospodarski razvoj, a samim tim, i omogućilo stvaranje novih radnih mjesta.

''Sa željom da zajedničkim djelovanjem pridonesemo stvaranju boljeg i prosperitetnijeg društva u kojem će svaki radnik dostojanstveno živjeti od svog rada, čestitam vam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada'', kazao je Čavara u svojoj čestitki.

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je da podržava zahtjeve Saveza sindikata za povećanje plaća, kako bi radnici ostali u tom bh. entitetu.

''Kao predsjednica Vlade radila sam upravo na tim stavovima, povećavali smo i mirovine, određena socijalna davanja, a određene stvari su provedene na početku mandata nove Vlade'', rekla je Cvijanović novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close