Prosvjed

Sindikat HT: Nema povlačenja

''Ništa nismo posebno tražili i smatrali smo da će ovaj zahtjev proći bez problema'', kazao je.
Gospodarstvo / Posao | 22. 12. 2020. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nećemo se povući, poručeno je na mirnom prosvjedu Sindikata hrvatskih telekomunikacija i radnika HT Eroneta u vezi sa nepotpisivanjem Granskog ugovora.

Prosvjed je održan ispred grade HT Eroneta u Mostaru, a nastavljen kroz ostatak grada.

Saša Živković, predsjednik Sindikata HT Eroneta proučio je kako je cilj skrenuti pozornost radnicima i korisnicima na ono što traže i za što se bore.

''U početku je prihvaćeno rješenje i nikad nismo dobili odgovor gdje je zapelo s tim zaključenjem ugovora, nikakva obrazloženja 'koja piju vodu', uvijek se prebacivalo s uprave HT i Vlade Federacije'', kazao je Živković dodajući kako je, prema posljednjim informacijama, premijer Federacije Fadil Novalić poručio da više nema nikakvih zapreka ka zaključku.

Foto: Bljesak.info / Prosvjed Sindikata HT Mostar

''Ostala je samo Uprava HT da se suglasi'', istaknuo je pojašnjavajući kako bi ovim ugovorom radnici dobili sigurnost da neće biti pogoršavanja uvjeta.

''Ništa nismo posebno tražili i smatrali smo da će ovaj zahtjev proći bez problema'', kazao je.

Poručio je kako će se borba nastaviti te da će radnici biti u štrajku sve dok organi ne kažu da se prekine, a ''onda ćemo nastaviti borbu drugim putem''. Istaknuo je kako se radi oko 1.350 radnika u HT-u te 3.500 radnika bh. telekoma.

Bernard Velte, član predsjedništva Sindikata HT kazao je kako ugovor koji im je ponudila Vlada ne garantira nikakva prava. Osvrnuo se na priču oko privatizacije, navodeći kako privatizacija sama po sebi nije sporna, no ''ova situacija koja nam se radi je da nas se stavi na ulicu za male pare i da se Telekom proda ispod tepiha''.

Foto: Bljesak.info / Prosvjed Sindikata HT Mostar

Podsjetimo, Sindikat je prosvjedovao i prošlog četvrtka te je i tada pozvana uprava HT-a da pismenim suglasnošću da dozvolu radnicima i javnosti za zaključenje Granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u FBiH.

Sindikat je kazao tada da opstruiranje Vlade FBiH i Uprave HT kada je riječ o zaključenju ovog ugovora traje gotovo šest mjeseci bez ikakvih konkretnih razloga. 

Foto: Bljesak.info / Prosvjed Sindikata HT Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close