Priopćenje za javnost

Sindikat HT Mostar reagirao zbog božićnice, pozvao na prekid rada

Iz Sindikata navode kako će iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi zaštitili prava radnika ali ''unatoč tome ostaje gorčina u ustima da putem tužbi i prijava moramo ostvarivati ono što nam pripada''.
Gospodarstvo / Posao | 14. 12. 2020. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat HT Mostar reagirao je priopćenjem za javnost u kojem optužuju Upravu HT Mostar da su im uskratili božićnicu, koja im je zagarantirana pravilnikom o radu, te pozvao sve radnike HT Mostar bez obzira jesu li članovi Sindikata da ''kroz štrajk i obustavu rada jasno i glasno poruče Upravi društva da je dosta''.

''Što god vi radite bolje sve više opravdanja će biti da ova Uprava ostane i dalje na čelu HT Mostar , koliko još kompanija može izdržati ne znamo ali Vas pitamo koliko vi još možete izdržati da par pojedinaca pa makar bili i članovi Uprave može sebi uzeti za pravo da vam uskrate vaš prihod na koji imate pravo.  Prema pravilniku o radu HT-a radniku pripada božićnica i Uprava je mora isplatiti , to je vaših 100 KM i trebaju biti u vašem novčaniku, a ne kod članova Uprave'', navode.

Iz Sindikata navode kako će iskoristiti sve pravne mogućnosti kako bi zaštitili prava radnika ali ''unatoč tome ostaje gorčina u ustima da putem tužbi i prijava moramo ostvarivati ono što nam pripada''.

''Božićnica je prethodnih godina kada smo poslovali uspješno (barem se Uprava tako javno hvalila) iznosila 100 KM po radniku, po nama sramotno malo za kompaniju koja ima godišnji promet od 200 milijuna KM, ali eto Uprava društva nikako nije mogla odvojiti od sebe više.  HT Mostar pod  vodstvom ove Uprave je doveden do prosjačkog štapa te nije u stanju odvojiti 135.000 KM kako bi isplatila Božićnicu, od 200 milijuna KM ne mogu isplatiti 135.000 KM'', navode. 

Predložit će članovima Sindikata da članovima Uprave društva uplate po 100 KM.

''Neka im se nađe, da im ne zafali , zaboravili su izgleda da i mali dar obraduje ljude , možda ih to dotakne pa osjete toplinu Božićnih blagdana'', stoji u priopćenju Sindikata HT Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close